• DOLAR 34.044
  • EURO 37.957
  • ALTIN 2815.363
  • ...
HÜDA PAR duyurdu! Yüzlerce şüpheli hakkında...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Son günlerde bazı gazete, TV, yazarlar ve sosyal medya kullanıcıların Diyarbakır'da kaybolan küçük Narin Güran üzerinden asılsız paylaşımlarda bulunarak HÜDA PAR ve parti yöneticilerinin aleyhine algı oluşturanlara karşı harekete geçmiş HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, Ankara, İstanbul ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde suç duyurusunda bulunmuştu suç duyurularına yüzlerce kişinin daha eklenildiği açıklandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Canice katledilen küçük kızımız Narin GÜRAN üzerinden hiç bir insani ve ahlaki ilkeyi gözetmeksizin; partimiz ve partimizin yöneticileri hedef gösterilerek yapılan hakaret, iftira, karalama ve kişilik haklarına saldırı niteliğindeki paylaşımlara ve haberlere ilişkin daha önce yasal işlemler başlatılmıştı.

Sonrasında da aynı mahiyette yapılan paylaşımlar, destek içerikli yorumlar, retweetler ve haberlerden dolayı Ankara, İstanbul ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde yüzlerce şüpheli hakkında; Hakaret (TCK 125), İftira (TCK 267), Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik Veya Aşağılama (TCK m. 216/1-2-3), Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma (TCK 217/A) suçlarından cezalandırılmaları için yeni başvurular yapılmıştır.

Bu tür asılsız ve tamamen karalama amaçlı paylaşımlara ve faillerine yönelik hukuk mücadelemizin devam edeceğini kamuoyuna saygı ile arz ederiz."
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir