• DOLAR 34.235
  • EURO 37.548
  • ALTIN 2885.833
  • ...
"Köylerimiz Aydınlanıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gevaş Gençlik Merkezi tarafından başlatılan "Köylerimiz Aydınlanıyor" projesi ile Gevaş Gençlik Merkezinde bulunan gençlik liderleri temin ettikleri kalem, silgi, defter ve birçok kırtasiye malzemelerinin içinde bulunduğu birer poşet hazırladılar.

Köylerde okuyan ve maddi durumlarının iyi olmadığı öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanan poşetler Gevaş ilçesine bağlı Abalı, Kurultu ve İkizler köyünde ilkokul ve anasınıflarında okuyan öğrencilere Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Gevaş Gençlik İlçe Müdürü Mehdi Tekçe, Gençlik Merkezi Müdürü Veysi Beken ve Gevaş Gençlik Liderleri ile birlikte dağıttılar.

Gevaş Gençlik Liderleri proje hakkında bilgi vererek, Gevaş'ın köylerinde oturan ailelerin durumlarının normal olduklarını fakat bazı öğrencilerin üzerlerinde önlüklerinin olmadığını vurguladılar.

Projede asıl amaçlarının köylerde okumak için çaba gösteren fakat kırtasiye ve bir takım maddi sıkıntılar yaşayan öğrencilere ellerinden geldiğinde kırtasiye yardımı yapmak için böyle bir proje düşündüklerini belirten Gevaş Gençlik Liderleri, proje kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ettiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir