• DOLAR 34.072
  • EURO 38.101
  • ALTIN 2834.185
  • ...
Vali Şıldak: Amacımız Şanlıurfa'nın eğitim konusunda örnek bir model teşkil edecek seviyeye gelmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Törende, ilde bir bayram ve şölen havasında kutlanacak etkinlikte, geçen eğitim yılında büyük emek sarf eden eğitimciler ve başarı sağlayan öğrenciler ödüllendirilecek.

Vali Şıldak, eğitimi bir öncelik olarak tanımlayarak en büyük değeri verdiklerini belirtti ve bu çabayı yalnızca Milli Eğitim Müdürlüğü veya valilik olarak değil, ildeki tüm kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve eğitime gönül vermiş vatandaşlar ile velilerin büyük desteğiyle geliştirdiklerini vurguladı.

Şanlıurfa'nın eğitimde örnek bir model teşkil etmesini ve başarılı uygulamalara imza atmasını hedeflediklerini ifade eden vali Şıldak, geçen yıl okullardaki heyecan ve coşkunun eğitim kadrosunun başarısını ispatladığını belirtti. Bu yıl, LGS ve YKS sınavlarında başarı oranının arttığını, ancak asıl uygulamanın bu yıl daha verimli olacağını ifade etti.

“Eğitimi bir öncelik olarak tanımlayarak en büyük değeri ve kıymeti verdiğimiz biliniyor”

Vali Şıldak, “Elimizde geçtiğimiz yıl uyguladığımız ve bu yıl geliştirerek devamını sağladığımız başarıyı izleme ve geliştirme projemizin ödül törenini hep birlikte gerçekleştireceğiz. İlimizde bir bayram ve şölen havasında kutlayacağımız bu etkinlikte, geçen eğitim yılında büyük emek sarf eden eğitimcilerimizi ve başarı sağlayan öğrencilerimizi sevindireceğiz. Eğitimi bir öncelik olarak tanımlayarak en büyük değeri ve kıymeti verdiğimiz biliniyor. Bu çabayı sadece Milli Eğitim Müdürlüğü veya valilik olarak değil, ilimizdeki tüm kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve eğitime gönül vermiş vatandaşlarımız ile velilerimizin büyük desteğiyle geliştiriyoruz. Amacımız, Şanlıurfa'nın eğitim konusunda örnek bir model teşkil edecek seviyeye gelmesi ve başarılı uygulamalara imza atmasıdır. Geçtiğimiz yıl boyunca okullarımızdaki heyecan dalgası ve coşku, eğitim kadromuzun başarısını ispatladı. Başta vali yardımcımız ve il milli eğitim müdürümüz olmak üzere, tüm çalışma arkadaşlarıma, eğitimcilere, öğretmenlere ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Devlet olarak gerekli her hamleyi ve tedbiri alıyoruz”

Aile desteğini sürekli yanlarında tutarak, iyi bir vatandaş ve öğrenci olmalarını sağlayacaklarını ifade eden vali Şıldak, “Bu yıl LGS ve YKS sınavlarında önceki yıllara göre başarı oranında artış sağladık. Ancak asıl uygulama bu yıl çok daha verimli bir şekilde gerçekleşecek. BİGEP’in şartlarını güçlendirip daha uygulanabilir hale getirdik. Bütün velilere çağrımız şu şekildedir: Şanlıurfa ilinde 750 binin üzerinde öğrenci bulunmakta ve eğitimin önemsenmesi sadece Milli Eğitim ve eğitimciler açısından yeterli değildir. Bu önemi ve değeri hep birlikte taşıyacağız. Çocuklarımızın okul devamları, arkadaş ilişkileri ve kötü alışkanlık kazanma risklerini takip ederek, onları destekleyeceğiz. Aile desteğini sürekli yanlarında tutarak, iyi bir vatandaş ve öğrenci olmalarını sağlayacağız. Devlet olarak gerekli her hamleyi ve tedbiri alıyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi, büyük bir organizasyon yapısını gerektiriyor. İlçelerde kaymakamlarımız, ilçe milli eğitim müdürlerimiz ve destek sağlayan belediyelerimizin katkılarını unutmamak gerekir. Bu yıl, yerel kaynaklarla oluşturduğumuz proje çalışmasını ödül töreninde yüksek sayıda öğrenci ve öğretmenimizle buluşturacağız. Asıl uygulama 2024-2025 eğitim öğretim yılında olacak. Bu güzel çalışmamızın Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını, güzel sonuçlarla vatandaşlarımıza iyi haberler vermemizi temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir