• DOLAR 34.228
  • EURO 37.474
  • ALTIN 2869.587
  • ...
Yatılı Erkek Kur`an Kursunun temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS-Bitlis`in Tatvan ilçesinde yapımına henüz yeni başlanan Bilal-i Habeşi caminin hemen yanında, 120 kişi kapasiteli, 8 katlı Ravza Yatılı Erkek Kur`an Kursunun temel atma törenine, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, ilçe müftülüleri, kurum amirleri, Oxin Medresesinin Müderrisi Şeyh Fethullah Ayte, medrese öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin açış konuşmasını, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba yaptı.
 
Akbaba konuşmasında, " Kur`an kurslarının artması, toplumun ahlaki durumunu büyük ölçüde olumlu yönde etkileyecektir. Ayeti kerimede, `Şüphesiz ki, bu Kur`an sizi doğru yola götürür.` diye buyruluyor. Peygamberimiz de bir hadisi şerifinde `Sizin en hayırlınız Kur`an-ı öğrenen ve öğretendir.` diye buruyor. Bu bakımdan bizim milletimiz, Kur`an`a değer vermiştir. Yapılacak bu Kur`an kursunda hafızlarımız yetişecektir. Nitekim Efendimiz diğer bir Hadis-i Şerifinde, `Adil devlet adamına saygı, yaşlı bir mümine saygı, hafızül Kur`an`a saygı, imandandır.` diye buyurmuştur." dedi.
 
Törende, Vali Yurdakul da yaptığı konuşmada, Kur`an kursunun temel atma töreninden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizler bu memlekete farklı kursların temellerini atıyoruz. Birçok hizmetlerle vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Bazen bir boyama kursu, diksiyon kursu, bazen bir İngilizce kursu, bazen de bir Arapça ve Osmanlıca kursunun açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugün ise, çok önemli bir kursun temel atma törenini gerçekleştirmek için bir araya gelmişiz. Bu ne bir boyama ne de bir diksiyon kursudur. Bu kurs doğrudan doğruya, bizleri yoktan var eden, bizleri yeryüzünün halifesi olarak bu dünyaya gönderen varlık sebebimiz, Kuran`ımızın, Peygamber Efendimizin Hadislerinin, yaşamının anlatılacağı, tavır ve davranışlarının içselleştirilerek topluma sunulacağı bir mekanın, temel atma törenini gerçekleştireceğiz." dedi.
 
Vali Yurdakul, konuşmasının devamında, "Bu yerin arazi tahsisi kurumumuz tarafında yapıldığı için çok mutluyuz. Şüphesiz Bu projenin görünen ve görünmeyen kahramanları var. Bu projeye destek sağlayan görünen ve görünmeyen kahramanlarına, projede emeği geçen veya geçmeyen, burada bulunan veya bulunmayan tüm halkımıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
 
Yurdakul, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: " Bizler onlarca projeye destek veriyoruz. Ama bu projelerin içerisinde destek verdiğimiz bizi mutlu eden, bizi kıvançlandıran, bizi ümitlendiren en önemli projelerimiz, yurtlarımız, okullarımız, kurslarımız ve en önemlisi de topluma armağan edeceğimiz, medrese kültüründe gelen bu kurslarımızdır" şeklinde konuştu.
 
Kur`an Kursunun temel atma töreni, yapılan dua ile sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir