• DOLAR 34.103
  • EURO 37.956
  • ALTIN 2814.467
  • ...
Batman Üniversitesi'nden "Batman Multidisiplinler Yaklaşımlar Sempozyumu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Farklı tıp alanlarından akademisyenlerin katılacağı ve Batman Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan sempozyumda ilk kez yapay zekâ desteğiyle oturumlar düzenlenerek bildiriler sunulacak.

Yapay zekâ teknolojilerinin tıp alanında kullanılması, sağlık hizmetlerini daha verimli kılınması gibi birçok alanda bilimsel faaliyetlerin gelişmesine katkı sağlamayı önceleyen başlıkların ele alınacağı sempozyumda yeni perspektiflerin ele alınması amaçlanıyor.

Batman Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi öncülüğünde; Pelvik Taban ve Kozmetik Jinekoloji Derneği (PET-KOZ), Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV), Uluslararası Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (UJOD) ve Doğu Pediatri Dernekleri ile Harvard Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Batman Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumu" nedeniyle tıp alanlarında çalışan çok sayıda yetkin bilim insanı ve misafirin Batman’a gelmesi bekleniyor.

Bölgedeki akademik ve bilimsel faaliyetlerin gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyen sempozyum, 15 Eylül Pazar günü Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Sempozyumun açılış konuşmalarını ise Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıddık Evsen yapacak.

"Batman’da görev yapan tüm hekim ile sağlık çalışanlarını davet ediyorum"

Konuyla İlgili açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Demir, "Batman Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesinin kurulmasıyla başlattığımız süreç ile sağlık alanlarında yürüttüğümüz çalışmalara ivme kazandırmak istiyoruz. Bu çalışmaların bir yansıması olan Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor olmaktan memnuniyet duyuyor, sempozyumun Üniversitemiz ve Batman’ın sağlık alanındaki gelişimine katkı veren bir adım olmasını temenni ediyorum. Sempozyum misafirlerimizin katılımına açık olup Batman’da görev yapan tüm hekim ile sağlık çalışanlarını davet ediyorum." dedi.

Medikal teknoloji kullanımı ve inovasyon gibi konuların da ele alınacağı sempozyumda, 4 oturumun yapılacağı ve 21 bildirinin sunulacağı ifade edildi.

Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli sempozyumu olan Batman Multidisiplinler Yaklaşımlar Sempozyumu’na katılımın ise ücretsiz olduğu bildirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir