• DOLAR 35.466
  • EURO 36.651
  • ALTIN 3080.13
  • ...
`Halil hocanın ayrılması Bingöl ve Bingöl Üniversitesi için bir kayıp`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çiçek`in Bingöl`den ayrılması nedeniyle, Bilgi ve Düşünce Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği, Ensar Vakfı, Memur Sen ve Bingöl`ün tanınan âlimleri Kültür Merkezi`nde veda programı düzenledi.

Programda Prof. Dr. Halil Çiçek`in biyografisi anlatılırken, STK temsilcileri ve kanaat önderleri Çiçek`in Bingöl`den ayrılmasının Bingöl ve Bingöl Üniversitesi için büyük bir kayıp olduğu dile getirdi.

``Bingöl Üniversitesi ve Bingöl için büyük kayıp olacaktır``
Çiçek`in medreselerin ve İlahiyat Fakülteleriyle, İslami ilimlerle uğraşan kurumlarla bir entegrasyon sağlamak için önemli çalışmalara imza attığını belirten İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Nihat Korlaelçi, "Hocamızın Bingöl`de ve ilim alanında bıraktığı eserleri unutmamak ve kıyamette de şahitlik etmek için burada toplandık. 2,5 yıllık Bingöl`deki görevi süresince kendisinden yeterince istifade edemedik. Hocamız ilmiyle ufkumuzu açmış, bizlere çok şey öğretmiştir. Hocamızın hiç istenmedik şekilde ilimizden ayrılması bizleri üzdüğü gibi Bingöl Üniversitesi ve Bingöl için büyük kayıp olacaktır" dedi.

``Hocamız sadece bir akademisyen değil, aynı zamanda bir dava adamıdır``
Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdullah Narin, Çiçek`in bir ilmiyle amel eden bir âlim olduğunu belirterek, "Bazı zatları tanıdığımızda keşke çok daha önce tanısaydık deriz. Sayın hocamız da bu değerli hocalarımızdan biridir. Hocamız sadece bir akademisyen değil, öğrencileriyle okul dışında da ilgilenen bir dava adamıdır. Hocamız kıymetini bilmek lazım çünkü hem ilim adamı, hem takvalı hem de seyididir. Keşke hep aramızda kalsaydı diyoruz. 31 Aralık`ta düzenleyeceğimiz Mekke`nin Fethi programına hocamızın da teşriflerini bekliyor bundan sonraki yaşamında kendisine hayırlar diliyoruz" şeklinde konuştu.

``Bingöl`de görev yaptığı süre içersinde talebelerini namazla ve ilimle yetiştirmiştir``
Çiçek`in değerli bir ilim adamı olduğunu belirten Memur Sen Başkanı Mücahit Çelik, "Hocamız Bingöl`de görev yaptığı süre içersinde talebelerini namazla ve ilimle yetiştirmiştir. Bugün binalar yükseliyor ama bu binaların içinin doldurulması önemlidir. İçeriği dolduran Halil Çiçek gibi hocaların kıymeti bilinmelidir. Bu gün geldiğimiz nokta üzüntü vericidir. Hocamızın ilahiyat ve medreseyi birleştirme çabaları ilim açısından oldukça önemlidir. Ayrıca Bingöl`de ilahiyat Dekanlarını Bingöl`e davet etmesi, cami - külliye projeleri takdire şayandır. Hocamızın bıraktığı görevi üstlenmeye hazır olduğumuzu ifade ederken, kendisine de bundan sonraki hayatında selamet diliyorum" dedi.

`Hocamız vazifesinin ötesinde bir ilim ve dava adamıdır``
Çiçek`i davetin varisi gördüklerini belirten Ensar Vakfı Bingöl Başkanı Mansur Katıksız ise, "Üniversitelerin görevlerinden biride topluma aydınlatmaktır. Hocamız da bu görevi en iyi şekilde icra etmiştir. Bingöl Üniversitesi hocamızın yaptığı çalışmalar ile tanınmıştır. Hocamız vazifesinin ötesinde bir ilim ve dava adamıdır. Hocamızın gidişi Bingöl ve üniversite için büyük bir kayıptır. Bu acı kaybı bize yaşatanlar utansın." İfadelerine yer verdi.

``İlimle yetişmiş bir dava insanını kaybetmek ilimiz için büyük bir kayıptır``
Bilgi ve Düşünce Derneği Başkanı Dr. Mustafa Yılmaz, "Müslümanlar dirliğini, birliğini ve ilmini uzun yıllardır kaybetti. Hocamızın Bingöl`e gelmesiyle bir ışık gördük ve bu ışık bize çölde suya kavuşmak gibi bir şey oldu. Medreselerimizi yıllar önce kaybetmiştik ki hocamız ilahiyat ve medreseleri birleştirme gibi bir çalışma yürüttü. Müslümanları tekrardan diriltecek bu proje bir dönüşüme neden olabilir. Hocamızın ilimizden ayrılması bizi derinden üzüyor. Bize bu üzüntüyü yaşatanlar utanmalıdır. İlimle yetişmiş bir dava insanı kaybetmek ilimiz için büyük bir kayıptır" ifadelerini kullandı.

``Bingöl`ü ilahiyat alnında cazip hale getirmek için projelerim vardı``
İlahiyat Fakültesi`nin kuruluşunda 7 aylık kısa bir süre için ailesiyle pazarlık edip Bingöl`e geldiğini ancak Bingöl`deki manevi havadan dolayı kaldığını belirten Prof. Dr. Halil Çiçek ise, "Bingöl halkının samimi havasını görünce 7 ayı unutup yola devam ettim. Bingöl`ü ilahiyat alnında cazip hale getirmek için projelerim vardı. İlahiyat ve medreseleri birleştirme, Bingöl`de ilim adamlarını yetiştirmek için kız ve erkek öğrenciler için ayrı yurtlar düşünmüştük. Bu yurtlarda iaşeyi de biz üstlenip sadece ilim adamları yetiştirecektik. Neden bu topraklarda bir Gazali, İbn Rüşd, bir İz Bin Abdusselem gibi büyükler yetişmesin demiştik" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir