• DOLAR 34.298
  • EURO 37.506
  • ALTIN 2917.827
  • ...
İhraç Sebebi Twitter`mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Dershaneler kapatılmasın" diyerek hükümetle ters düşen Ak Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Kararı değerlendiren Bal, ``Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşünüyorum. Bir de çözüm sürecine ilişkin kaygılarım vardı`` dedi.

KESİN İHRAÇ İSTEMİ

AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu`nun bugünkü toplantısında, partinin politikalarına aykırı görüşler dile getirdiği iddiasıyla İdris Bal`ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi kararı alındı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, İdris Bal`ın hem partiden hem de gruptan kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Müşterek Disiplin Kurulu`na sevk edildiğini söyledi.

BAŞBAKAN`A Twitter`DAN SERT TEPKİ

Bal, sadece dershane açıklamalarıyla değil, attığı tweet`lerle de dikkat çekmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz salı günü düzenlediği son grup toplantısında "Korkuyla büyük devlet olunmaz" demişti.

"KÜÇÜK HESAPLARLA BÜYÜK DEVLET OLUNAMAZ"

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal ise Erdoğan`ın bu sözlerine Twitter`dan "Korku ile büyük devlet olunamayacağı gibi, hesapsız, plansız, günübirlik küçük hesaplarla büyük devlet olunamaz ancak büyük hatalar yapılır" şeklinde yanıt vermişti.

İHRAÇTA ETKİLİ OLDU

Bal, "Dershane politikasıyla ilgili çok ciddi kaygımız vardı, herhalde o tetikledi" dese de, bu tweet`inin de ihraç isteminde etkili olduğu öne sürüldü. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir