• DOLAR 34.049
  • EURO 37.949
  • ALTIN 2818.157
  • ...
ASİM'den önemli uyarı: Okul kantinlerinde siyonist ürünlerine hayır!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM), her ay düzenlediği toplantılarla Adana ve ülke gündemini değerlendirmeye, sivil toplumun vatandaşlar üzerindeki etkisini artırmaya devam ediyor.

Adana'da 50'yi aşkın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM), eylül ayı toplantısını geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi. Toplantıya, platforma üye sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlaması değerlendirildi. Gençlik üzerine yapılacak faaliyetler istişare edilirken özellikle ateizm, deizm ve gençleri ve toplumu olumsuz etkileyen diğer akımlara karşı atılabilecek adımlar ele alındı. Ayrıca, okul kantinlerinde işgal güçlerine destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması yönünde bir çağrı yapıldı.

"Gençlerimizi olumsuz etkileyen akımlara karşı aktif bir mücadele sergilememiz gerekiyor"

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, sivil toplumun toplumsal sorunların çözümünde kritik bir rol üstlendiğini belirterek, "Toplantımızda, gençliğimizin karşı karşıya olduğu zorlukları ve bu zorluklarla başa çıkma yollarını derinlemesine ele aldık. Ateizm ve deizm gibi gençlerimizi olumsuz etkileyen akımlara karşı daha aktif bir mücadele sergilememiz gerektiğini düşünüyoruz. Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte gençlerimize yönelik faaliyetlerimizi artıracağız." dedi.

"Bu vahşete vicdan sahibi hiçbir insan ortak olamaz"

İşgal güçlerinin 7 Ekim 2023'ten bu yana 50 bine yakın insanı katlettiğini, 100 bine yakın insanın ise katliamlar sırasında yaralandığını hatırlatan Başkan Eraslan, "Bu soykırıma, bu vahşete vicdan sahibi hiçbir insan ortak olamaz. israilde faaliyet gösteren firmaların ve siyonist işgal rejimine açıkça destek veren firmaların ürünlerinin okul kantinlerinde satılmaması için çağrıda bulunuyoruz. Bunun için yasal alt yapı olmasına da gerek yok. Herkes vicdanının sesini dinleyerek sorumluluk alanı çerçevesinde hareket ederse eminim ki hiçbir okul kantininde israile destek veren firmaların ürünleri satılamaz. Bu hem toplumsal duyarlılık açısından önemli hem de bir mazlumun daha katledilmemesi, yaşlı, hasta insanların, kadınların, çocukların öldürülmemesi ve daha güzel bir dünyada yaşayabilmesi için hepimizin üzerine düşen bir sorumluluktur." ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda, sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileri de ülke ve dünya gündemine dair görüşlerini dile getirdi. Toplantı yapılan duaların ve birlikte çektirilen fotoğrafların ardından sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir