• DOLAR 34.049
  • EURO 37.949
  • ALTIN 2818.157
  • ...
Gazze'de aşı kampanyası başladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OKTAY GÜNDÜZ

Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile Gazze'de 1-10 yaşlarındaki çocuklara çocuk felci aşısı uygulandığı aktarılan açıklamada, söz konusu iki bölgede 14 bin Filistinli çocuğa aşının uygulanmasının beklendiği bildirildi.

Aşı kampanyasının başarılı bir şekilde sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, işgalci rejimin aşı kampanyasına engel olmak için bölgeye yakıt girişine izin vermediği, bu durumun sağlık ve insani bir felaketin ortaya çıkma tehlikesi taşıdığı belirtildi.

Söz konusu yakıtın aşı kampanyasını yürüten sağlık ekiplerince merkezlerde ve ulaşım için gerekli araçlarda kullanıldığına dikkati çekilen açıklamada, " Siyonist İsrail'in yakıt girişine engelleyerek aşı kampanyasını sabote etmeyi amaçladığı" ifade edildi.

Açıklamada, "İşgalci İsrail ordusunun Gazze ve kuzey bölgelere yakıt girişine yeniden engel olması, eğer yakıt girişi sağlanmazsa, başta yoğun bakım ve kuvözlerde çok sayıda hastanın bulunduğu Kemal Advan ve Endonezya hastaneleri olmak üzere iki bölgedeki tüm hastane ve sağlık merkezlerini 24 saat içinde tamamen hizmet dışı kalması tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor." denildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir