• DOLAR 34.049
  • EURO 37.952
  • ALTIN 2818.816
  • ...
Gazeteci Polat: Topçu Meydanı üzerinden Rabia'yı vurmak, Saco'ya selam göndermektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde düzenlenen son toplantıda, Rabia Meydanı’nın adının değiştirilmesi gündeme alındı. Meydanın isminin “Topçu Meydanı” olarak değiştirilmesine yönelik öneri, meclis üyeleri tarafından tartışıldı ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Rabia Meydanı’nın isminin “Topçu Meydanı” olarak değiştirilmesi kararına tepki gösteren Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Gazeteci Veysel Polat, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“Topçu Meydanı üzerinden Rabia'yı vurmak, Saco'ya selam göndermektir”

Polat, “Topçu Meydanı üzerinden Rabia'yı vurmak, Saco'ya selam göndermektir. Darbeciler ve arkalarındaki emperyalizme teşne olmaktır. Urfa kurtuluş tarihine, demokrasiye, direnişe, şehitlere ihanettir. Coğrafyamızdaki işgale rıza, katliam ve soykırımlara onaydır. Dezenformasyonla bütün değerleri ters yüz ederek; Urfa'yı ayrıştıracak, kaos ve kavga üretecek bir girişim. Popülizm üzerine kurulu sinsi bir tuzak. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemi daha ciddi ve şehrin ihtiyaçları olmalı. Rabia ismini Urfa'dan silmek; 15 Temmuz'da Türk milleti ve demokrasine karşı girişilen uğursuz darbe girişimine alkış tutmaktır. Gazze'deki soykırıma yol açmak, destek olmaktır. AK Parti, YRP, İslami ve insani değeri olan hiçbir kimse buna evet diyemez. Soykırım gündem olmalı.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir