• DOLAR 34.052
  • EURO 37.971
  • ALTIN 2818.882
  • ...
Suudi Arabistan, Suriye'deki büyükelçiliğini açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye rejimine bağlı medya kuruluşlarına göre maslahatgüzar, Şam'daki Suudi büyükelçiliğinin açılış töreninde yaptığı konuşmada "Bu akşam, iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkileri desteklemek ve güçlendirmek amacıyla Suudi Arabistan Krallığı'nın Suriye Arap Cumhuriyeti'ndeki Büyükelçiliğinin yeniden açıldığını resmen ilan ediyorum." dedi"

Suudi Arabistan Krallığı'nın Suriye rejimi nezdindeki büyükelçisi olarak 26 Mayıs'ta Faysal bin Suud el-Müjfel atanmıştı. Bu, yaklaşık 12 yıl sonra Suudi Arabistan'ın Şam'daki büyükelçiliğini kapatmasının ardından gelen bir gelişme olarak kayıtlara geçti.

Suriye rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, 12 Nisan 2023'te Suudi Arabistan Krallığı'nı ziyaret etmiş, o dönemd Cidde'de Suudi mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile bir araya gelmişti. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ise birkaç gün sonra Şam'a giderek Suriye rejimi lideri Beşar Esad ile görüşmüştü.

Mayıs 2023'te Suudi Arabistan, Suriye rejimi hükümetiyle büyükelçiliklerin yeniden açılması konusunda anlaştı. Bu anlaşma, Suriye'nin Arap Birliği üyeliğinin askıya alınmasından bu yana ilk kez Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen 19 Mayıs'taki 32. Arap Birliği Zirvesi'ne katılmasının ardından yapıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir