• DOLAR 34.048
  • EURO 37.965
  • ALTIN 2826.52
  • ...
Kürt düşmanı PKK'nin hedefinde Barzani ve HÜDA PAR var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ-       Kürtlerin meşru taleplerini on binlerce  Kürdün katili Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasına bağlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, ''Bu savaşın son bulması da Önder Apo'nun özgürlüğünden geçer. Türkiye'nin demokratikleşmesi, Kürt sorununun demokratik çözümü Önder Apo'nun özgürlüğünden geçer. Bu anlamda Türkiyeli aydınlar da bu süreçte daha güçlü bir rol oynamalı. Sadece konferanslarla, çalıştaylarla sınırlı kalan bir yaklaşım, bir çaba ve emek olmamalı. Bu süreçte daha güçlü bir biçimde etkide bulunmalılar.''  diyerek ülkedeki müttefiklerine seslendi. 

HÜDA PAR ve KDP'yi hedef alan Hozat, ''Türkiye-DAİŞ-KDP ittifakı hiçbir zaman bozulmadı. Şimdi Hüda Par'ı da buna dahil etmişler. Irak'ı da şimdi bu sürece, bu son anlaşmalarla birlikte dahil ettiler. Neden? Çünkü Türk devleti bu savaşı yürütemiyor. Bu ittifakla şimdi savaşı yürütmeye çalışıyor. KDP baştan itibaren bu soykırım savaşının içerisindedir. KDP'nin bütün amacı Türk devleti gibi özgürlük hareketini tasfiye etmektir. KDP, PKK'nin terör listesine girmesi için çok ciddi bir siyasi ve diplomatik çalışma yürüttü. Çok yoğun çalıştı ve başarılı oldu. PKK'yi terör listesine aldırttı.'' dedi. 

Ajanlık suçlamasıyla on binlerce kişiyi katleden PKK  müttefiklerine yeni bir çağrı yaparak, ''Kürdistan'daki aydınlar, Kürt aydınları bu ihanetçi-ajan şebekeye karşı çok güçlü tutum ortaya koymalıdır. Halkımız çok güçlü tutum ortaya koymalı, mücadele etmelidir. İçinde hiçbir ajanı barındırmamalıdır. Ajanlara karşı çok ciddi bir mücadele yürütülmelidir. Ajanlar, toplumumuz içerisinde kendisini yaşatamamalıdır, barınamamalıdır. Halkımız bunların kendisini barındırmasına asla müsaade etmemelidir. Bu işbirlikçi-ihanetçi ajan çizgiye karşı çok güçlü bir toplumsal, siyasi mücadele yürütülmelidir. Özellikle aydınlar, Kürdistan'daki yurtsever çizgide olan tüm partiler, örgütler, yapılar, aşiretler, kesimler buna karşı çok güçlü bir tutum almalıdır.'' dedi. 

Hozat'ın açıklamaları ve son günlerde HÜDA PAR'a yönelik DEM Parti'den gelen açıklamalar 6-8 Ekim katliamı öncesi yürütülen süreci hatırlattı. 

Seçimlerde adayına destek açıklaması yaptıkları CHP'nin de  beklentilerini yeterince karşılayamadıklarını  söyleyen Hozat, ''CHP, toplumun desteğiyle 31 Mart yerel seçimlerinde çok önemli bir başarı sağladı, Türkiye'nin birinci partisi haline geldi. Ve toplumun da beklentileri oluştu doğal olarak. Toplum destek verdi çünkü. Kürtlerde de bir beklenti oluştu. Özellikle Kürt sorununun çözümüne dönük, savaşa, tecride karşı tutum almasına dönük bir beklenti oluştu. CHP'nin yerel seçimlerden bu yana yaklaşık 5,5 - 6 aya yakın bir zaman geçti. CHP'nin performansına bakalım, siyaset, anlayış ve tarzına bakalım; çok başarılı olduğu, bu beklentilere cevap verdiği söylenemez.'' diyerek performanslarını düşük bulduklarını söyledi. 

HÜDA PAR Lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun geçtiğimiz günlerde Irak Kürdistanı'na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından HÜDA PAR'a yönelik PKK ve ortaklarından gelen saldırıların dozu arttı. Rakiplerini şiddet yoluyla tasfiye etmeye çalışan PKK'nin yerli ortakları da iftira kampanyalarıyla harekete geçti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir