• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
"Devlet velilerin soyulmasını önlemeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, devletin en kısa sürede özel hoca, dershane ve okul arasında öğrenci ve velilerin soyulmasını önlemesi gerektiğini söyledi.


Bir taraf yapılırken, diğer taraf bozulmamalı
ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Bilindiği üzere son 30 yıl içinde ülkemizdeki eğitim ve öğretim sistemi hiç de hatırı sayılır bir sistem olmamıştır. Gelen giden iktidarlar ve onların değişik bakanları tarafından yapboz düzeni ile sürdürülen bu sistem yüzünden geleceğimizin güveni ve teminatı, bugünümüzün ümidi ve aynası olan evlatlarımızın son 30 yıl içinde kaygı ve endişe içinde büyümelerine vesile olmuştur. Getirilen sınav sistemleri, getirilen ders müfredatları ve uygulamalar hep akılcılıktan uzak, toplumun beklentilerine cevap vermeyen, ülkenin kalkınmasına, ilerlemesine, toplumsal refah ve mutluluğun yakalanması noktasında faydası olmayan aksine toplumu ekonomik açıdan çökerten, ahlaki yönden çökerten, sosyal yaşamı alt üst eden bir hal almıştır. Dolayısıyla her zaman bir tarafı yaparken, diğer taraf da düzgün, güzel bir eseri bozan icraatlar bütünü olmuştur." dedi.


Devlet, dershane ve okul arasında velilerin soyulmasını önlemeli
Göktaş açıklamasının devamında; "Okullarda verilemeyen düzgün eğitimin faturasını özel hoca, dershane arasında gidip gelerek ödüyorlar. Anayasanın insanlarımıza tanıdığı en temel haklardan birisi Eğitim ve öğretim hakkı meselesidir. Ancak bu sistemde bu haktan toplumun hiçbir ferdi, eşit, hakça, adil bir şekilde faydalanamamaktadır. Okullardaki yetersiz kadro, yetersiz eğitim nedeniyle aileler çocuklarının geleceği ile ilgili endişe yaşamakta, bugünümüzün ümidi ve aynası geleceğimizin güveni ve teminatı olan evlatlarımız ise sağlıklı bir şekilde hayata yetişememektedir. Devlet en kısa sürede özel hoca, dershane ve okul arasında da öğrenci ve velilerimizin soyulmasını da önlemelidir." dedi.


Eğitimde yenilenme şart
ÇETKODER Başkanı Göktaş, "Öğrencilerin hayata tutunması, yaşamı içinde kendisine yetecek lüzumlu el becerilerine muktedir hale gelmesi, gelecek kaygısı içine düşmemesi içinde sosyal ve ekonomik çalışmalarında beraberinde yapılması lazımdır. Tüm bunlar Milli Eğitim sisteminin baştan sona akılcı, çağdaş, uygar, dünya gerekleri çerçevesinde yeniden ele alınması ile olacaktır. Bunun içinde toplumun her katmanının görüş ve bilgisi alınmalı, tüm sivil toplum kuruluşları, bu işle alakalı tüm emekçilerin ve meslek kuruluşlarının fikirleri alınmalıdır. Düzgün, kaliteli bir eğitim öğretim sistemi ile özel hoca- dershane- kurs üçgeni içinde öğrencilerde velilerde artık soyulmamalı. Bu bağlamda yapılacak bir çalışmanın yanında olacağımızı herkesin bilmesi gerekir" dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir