• DOLAR 34.047
  • EURO 37.954
  • ALTIN 2826.334
  • ...
Teğmenlerin kılıçlı yemini: Erdoğan'a rapor gitti, önceden planlandı iddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Cumhurbaşkanı Erdoğan  Kara Harp Okulu’ndaki yemin töreninin ardından “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak kılıçlı yemin eden teğmenlerle ilgili 8 gün sonra açıklama yapmış, 

“Teğmenlerin yemin töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıç çekti. Kılıçları kime çekiyorsun? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek. Bunlar kaç kişi olursa olsun ordumuzda bulunması mümkün değildir. Üniversitemizle ve kara kuvvetlerimizle, Milli Savunma ile görüşmelerimizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atacağız. Ordumuzu siyasi emellere alet edenlere karşı gerekli adımları mutlaka atacağız” ifadeleri kullanmıştı. Gazeteci Cem Küçük detayları paylaştı. 

Gazeteci Küçük ''MİT'ten Erdoğan'a rapor gitti. Harp Okulu'ndaki bazı komutanların hükümet aleyhine faaliyet yürüttüğü tespit ediliyor.

Kılıçlı yemin önceden tasarlanmış. 300 kadar teğmen planlı bir şekilde bu işe katılıyor. 650 teğmen bu işe girmiyor. Ama kaç kişi bu işin içinde. 50, rakam vermiyorum. Ben kendi duyumumu söylüyorum. Benim öğrendiğim bir 40 teğmen gidecek görünüyor.”   '' bilgisini paylaştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir