• DOLAR 34.105
  • EURO 37.914
  • ALTIN 2815.081
  • ...
Netenyahu oyalıyor İŞGALCİ TERÖRİSTİN ANLAŞMAYA NİYETİ YOK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OKTAY GÜNDÜZ

Kanal 12 ise bazı kaynaklara dayanarak, Gazze ateşkes görüşmelerine yakın bir yetkilinin, işgalci esirlerin ailelerine, Hamas direniş hareketiyle yakın zamanda esir değişimi konusunda bir anlaşma imzalanmasının muhtemel olmadığı yönünde bilgi verdiğini duyurdu. Hamas ile işgalci rejim arasındaki en önemli çıkmaz, Gazze'nin Mısır sınırındaki Selahaddin (Philadelphi) koridoru ile Gazze'deki doğu-batı Netzarim koridoru konusunda yaşanıyor.

Binyamin Netanyahu, güçlerinin bu iki koridoru kontrol altında tutması gerektiğinde ısrar ediyor, ancak Hamas, siyonist güçlerin Gazze'den tamamen çekilmesini talep ediyor. Öte yandan siyonist rejime bağlı bir medya kuruluşunun son araştırması, İsraillilerin büyük çoğunluğunun rejim ordusunun söz konusu koridorları işgal etmeye devam etmesine karşı olduğunu ortaya koydu.

BİDEN'IN DANIŞMANLARI ATEŞKES KONUSUNDA KARAMSAR

Habernas’ta geçen habere göre, öte yandan Amerikan haber sitesi Axios, Amerikan yetkililerine dayandırdığı haberinde, Joe Biden'ın Gazze'de ateşkes sağlanması yönündeki baskılarına rağmen, üst düzey danışmanlarının yakın gelecekte bir anlaşmaya varılması ihtimali konusunda endişe duyduklarını belirtti.

ABD'li yetkililer Axios'a, Biden'ın yaklaşan ABD başkanlık seçimleri nedeniyle Siyonist rejim ile Hamas arasında bir anlaşma için çaba göstermeye devam etmek istediğini ancak İsrail ile Hamas'ın müzakerelerde daha sert pozisyonlar benimsemesiyle birlikte üst düzey danışmanlarının bir anlaşma şansı konusunda çok karamsar hale geldiğini söyledi.

Amerikalı yetkililer de internet sitesine yaptığı açıklamada, Beyaz Saray'ın müzakereler üzerinde çalışmaya devam etmesine rağmen zor bir durumda olduğunu söyledi. ABD'li yetkililer, Binyamin Netanyahu'nun geçen hafta düzenlediği basın toplantısında Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru üzerinde tam kontrolü sürdürme kararlılığını yinelemesinin Beyaz Saray'da hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Gazze'deki savaşı sona erdirmek için ABD'nin baş müzakerecisi olan CIA Başkanı William Burns, önümüzdeki birkaç gün içinde daha detaylı bir ateşkes önerisinin sunulacağını söyledi. Bu hafta ilk kez Londra'ya giden ve İngiliz mevkidaşı Richard Moore ile bir araya gelen Burns, Gazze barış görüşmelerine ilişkin de açıklamalarda bulunarak, ABD'nin Katar ve Mısır'dan oluşan bir ekiple ateşkes sağlamaya çalıştığını söyledi.

İŞGAL ORDUSU, BATI ŞERİA'NIN TULKERİM KENTİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Öte yandan işgal ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentine ağır iş makineleri eşliğinde baskın düzenlediği bildirildi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, işgal güçlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tulkerim kentine hava destekli baskın düzenlediği belirtildi. İşgal ordusunun, ağır iş makineleriyle girdiği Tulkerim kentinde altyapıyı tahrip ettiği vurgulanan haberde, Tulkerim Mülteci Kampı'nda altyapının hasar görmesi nedeniyle iletişim ve internet hatlarının kesildiği ifade edildi. Haberde, işgal rejimi askerlerinin, baskına tepki gösteren Filistinli gençlere gerçek mermi kullanarak müdahale ettiğine işaret edildi.

Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Balata Mülteci Kampı'na da baskın düzenlendiği aktarılan haberde, Balata Mülteci Kampı'nda da Filistinli gençler ile işgalci askerler arasında olayların çıktığı kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir