• DOLAR 33.994
  • EURO 38.052
  • ALTIN 2831.327
  • ...
Kabine sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜSEYİN GİZLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı olarak yapılan toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

26 Ağustos'ta Anadolu'nun kapılarını milletimize açan Malazgirt zaferimizin 953 seneyi devriyesini nasıl gururla idrak ettiysek, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da bu topraklardaki varlığımızı tescilleyen Büyük Zaferin 102 yıl dönümünü aynı heyecanla kutladık.

"Sivil anayasa ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur"

15 Temmuz Milli İrade Destanı'na imza atan bir milletin darbecilerin yaptığı anayasaya mecbur bırakılmasını doğru da adil de bulmuyoruz. Son yılların temsil zemini en geniş Meclisi olan 28 dönemin yeni ve sivil anayasa yapması millete karşı ödevidir. Meclisin bu vazifesini yerine getirebilmesi için elimizden geleni yapacağız.

"Kudüs kırmızı çizgimizdir"

Daha önce de söyledim bugün tekrar vurgulamak istiyorum. Merhum Nuri Pakdil'in ifadesi ile “Yüreğimizin yarısı Mekke’dir geri kalanı da Medine'dir. Üstünde de bir tül gibi Kudüs vardır.” Bunun için her fırsatta Kudüs kırmızı çizgimizdir diyoruz. Görevi Kudüs davasına sahip çıkmak olan İslam İşbirliği Teşkilatı’nı günden güne pervasızlaşan bu saldırılara bilgehane kalması düşünülemez. Teşkilatın daha fazla vakit kaybetmeden liderler seviyesinde toplanması ve İslam Dünyasının kararlı tutumunu ortaya koyması aciliyet arz ediyor. Bununla ilgili temaslarımızı yoğunlaştırarak sürdüreceğiz. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir