• DOLAR 34.035
  • EURO 37.922
  • ALTIN 2826.631
  • ...
Deprem bölgesindeki öğrencilerin okuldaki ilk gün heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı bugün itibariyle başladı.

159 bin 116 öğrencinin ders başı yaptığı Malatya'da birinci sınıfa başlayan yaklaşık 13 bin öğrenci, ilk defa okulla tanıştı.

İLKHA muhabirine konuşan birinci sınıf öğrencileri, çok heyecanlı ve sevinçli olduklarını ve bir an önce okuma yazma öğrenmek istediklerini belirtti. Diğer öğrenciler ise okullarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlediklerini ve onlara kavuştukları için çok sevinçli olduklarını dile getirdiler.

"Hemen okuma-yazma öğrenmek istiyorum"

Birinci sınıfa başladığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Ömer Asaf Aslan, "Çok sevinçli ve heyecanlıyım. Hemen okuma-yazma öğrenmek istiyorum ama ilk öncde Alfabe öğrenmem gerekir. Çünkü ilk olarak Alfabe öğrenmesem okuma-yazma da öğrenemem" diye konuştu.

"Çok heyecanlı ve sevinçliyim"

Okulu çok sevdiğini belirten diğer birinci sınıf öğrencisi Ebrar Yılmaz, "İnşallah yıl boyu böyle güzel geçer. Çok heyecanlı ve sevinçliyim. Okuma-yazmayı biraz biliyorum hepsini öğrenmeme az kaldı. Çok güzel dersler yapmak için heyecanlıyım" şeklinde konuştu.

"Tatilde 30 tane kitap okudum"

Yaz tatilinde bol bol kitap okuduğunu söyleyen 4'üncü sınıf öğrencilerinden Eray Aksu, "Ailece tatile gittik. Tatilim güzel geçti. Tatil boyunca 30 tane kitap okudum. Gezdim, eğlendim. Şimdi de okullar açıldı. Öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı özlemiştim. Sınıfımıza yeni arkadaşlar geldi. Onlarla tanıştık, günümüz güzel geçiyor" dedi.

Okulunu çok özlediğini dile getiren öğrencilerden Fehmi Eroğlu, bugün derslere başladıkları için sevinçli olduğunu söyledi.

"Büyüyünce bilgisayar mühendisi olmak istiyorum"

Tatilinin çok güzel geçtiğini ifade eden Siraç Dağılmaz, şöyle devam etti: Tatilde kitap okudum eğlendim ama okulda olmak bir başka. Evde de çarşı çalışılıyor ama okul bana farklı geliyor. Tatilde öğretmenimi ve arkadaşlarımı çok özlediğimi fark ettim. Bugün ilk gün olma hasebiyle biraz sıkıcı idi ama gene güzel geçti. Büyüyünce bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Çok uğraş isteyen bir meslek ama güzel bir meslek olduğu için kendime böyle zor bir hedef belirledim."

"Hedefimde uçak mühendisliği var"

Öğrencilerden Tuğrul Aydoğan ise "Tatilde gezdim, oynadım ama arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok özledim. Şimdi de okula başladık, çok heyecanlıyım. İnşallah büyüyünce uçak mühendisi olmak istiyorum" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir