• DOLAR 33.99
  • EURO 37.866
  • ALTIN 2814.425
  • ...
Güney Afrika'nın Limpopo eyaletinde yeni salgın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OKTAY GÜNDÜZ

Limpopo eyalet yönetimi yaptığı açıklamada, salgının eyaletin Mopani Bölgesi'nde bulunan Greater Tzaneen Yerel Belediyesi'nin birçok bölgesini önemli ölçüde etkilediğini belirtti.

Açıklamada, "Korkutucu bir şekilde, Malwandla İlkokulu'ndan 140'tan fazla öğrenciye teşhis konuldu ve şu anda antiparaziter ilaçlarla tedavi görüyorlar. Bu enfeksiyonun hızla yayılması, etkilenen topluluklarda sağlık ve güvenlik konusunda ciddi endişelere yol açtı." denildi.

Açıklamada, Limpopo eyalet hükümetinin salgınla mücadele çabalarını koordine etmek, etkilenen kişilere tıbbi bakım sağlamak ve hastalığın daha fazla yayılmasını önlemek için bir ekip kurduğu belirtildi.

Hükümet, etkilenen bölgelerdeki sakinlere nehirlerde, akarsularda veya diğer potansiyel olarak kirlenmiş su kaynaklarında yüzmekten kaçınmalarını ve içme amaçlı kullanılan tüm suyun kullanılmadan önce kaynatılmasını veya uygun şekilde arıtılmasını sağlamalarını tavsiye etti.

Ayrıca ebeveynleri ve velileri çocuklarını bilharzia semptomları açısından yakından takip etmeye ve semptomlar ortaya çıkarsa derhal tıbbi yardım almaya çağırdı.

Limpopo eyaletinin geçici başbakanı Basikopo Makamu, yaptığı açıklamada, "Önceliğimiz bu salgını kontrol altına almak ve toplumlarımızın sağlığını korumaktır." dedi.

Bilharzia (Şistozomiyaz)

Bilhariazis olarak da bilinen şistozomiazis, yassı solucanların neden olduğu paraziter bir hastalıktır. Dünya çapında 200 milyondan fazla kişi bu hastalıktan etkilenmiştir. Etki açısından, bu hastalık en yıkıcı paraziter hastalık olarak sıtmadan sonra ikinci sıradadır.

Karın ağrısı, ateş ve titreme, kanlı ishal, idrarda kan, idrar yolu enfeksiyonları, sürekli baş ağrıları ve yorgunluk gibi çeşitli semptomlar gösterebilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir