• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
`Kadına Yönelik Şiddet` konulu seminer düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da düzenlenen ve iki gün sürecek olan seminerde, Fransa ve Türkiye`de uygulamanın içinde yer alan yargıç, savcı ve polislerin deneyimlerini aktaracağı belirtildi.

Şiddetin toplumsallaştığına dikkat çekilen seminerde kadına yönelik şiddetin, eğitim seviyesi yüksek modern toplumlarda, yoksul ve az gelişmiş toplumlarda, kentlerde ve kırlarda devam ettiği ifade edildi.

Şiddetin adlarının değiştirilerek bir nevi meşrulaştırıldığına dikkat çekilen seminerde, Doğu toplumunda bu şiddete töre cinayeti denildiğini Batı toplumunda ya da kalkınmış toplumlarda ise kıskançlık cinayeti veya aşk cinayeti denildiği söylenerek, Bu yaşananların kadına yönelik şiddet ve cinsiyet ayrımcılığın, toplumun iliklerine kadar işlenildiği belirtildi.

Paris`te PKK kurucularından Sakine Cansız`ın da aralarında bulunduğu ve kamuoyunda PKK içerisinde iç infaz olduğu kanaati ağır basan 3 kadının öldürülmesi ile ilgili olarak seminerde konuşan Osman Baydemir ise, cinayetlerin karanlıktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Fransa Büyükelçisi Laurent Bili ise Baydemir`e Paris`te yaşanan cinayetin takipçisi olduklarını ifade etti.

2012`de 3 günde bir kadının eşinin uyguladığı şiddetten yaşamını yitirdiğini 10 kadından birinin aile içi şiddete maruz kaldığını dile getiren Bili, Kadınlara psikolojik destek sunulması gerektiğini belirtti. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir