• DOLAR 34.035
  • EURO 37.937
  • ALTIN 2825.4
  • ...
"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğine katılan çocuklar duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından, 7-10 yaşları arasındaki çocuklara namazı sevdirmek amacıyla "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenlendi.

Çocuklar programda abdest alma, namaz kılma ve namazın önemi hakkında bilgiler edindi.

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliklerinin finali Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da da düzenlendi.

Namaz programlarına katılarak güzel şeyler öğrendiklerini söyleyen çocuklar, özellikle soykırıma maruz bırakılan Filistinli çocuklara selam gönderdi.

Herkesin Filistinli Müslümanlara dua etmesi gerektiğini belirten çocuklar, duygularını İLKHA'ya paylaştı.

"Herkesin Gazze'deki Müslümanlara dua etmesi gerekir"

15 gün boyunca namazla ilgili bütün bilgileri öğrendiğini belirten Muharrem Gündüz, "Namazı düzgün kılmayı, namaz kılındığı zaman yanlış şeyler yapmamayı öğrendik. Filistinli kardeşlerimizi unutmadık. Öncelikle şehit olan bütün kardeşlerimize Allah rahmet eylesin. Herkesin oradaki Müslümanlara dua etmesi gerekir. Bu etkinliğe geliş amaçlarımızdan bir tanesi de Filistinli kardeşlerimizi unutmamak için geldik. Dualarımız onlarla beraberdir." dedi.

"Dualarımız Filistinli kardeşlerimizle"

Hocaların kendilerine namazı, Kur'an-ı Kerim'i öğrettiğini söyleyen Yunus Özdemir,  "Çeşitli etkinlerle arkadaşlarımızla beraber oynadık. israilin Allah belasını versin. Gazze'de kardeşlerimizi şehit ediyorlar. Her gün elimden geldiği kadar Filistinli kardeşlerimize dua ediyorum. Dualarımız onlarla." şeklinde konuştu.

Bir diğer çocuk Tuğba Yavuz, "Hocalarımız Kuran-ı Kerim okumayı, namaz kılmayı bize öğrettiler. Öncelikle Filistinli kardeşlerimizi çok seviyorum. Onlar için dua ediyorum. Dualarımız Filistinli kardeşlerimiz içindir." diye belirtti.

"Dinimizi daha iyi anlamda öğrenmek için kitaplar okuduk"

Kurs hocalarımız Kur'an-ı Kerim dersiyle beraber adap derslerini öğrettiğini söyleyen Azra Meryem Yiğit, "Anlamlarıyla beraber dualar ezberledik. Oyunlar oynadık. Dinimizi daha iyi anlamda öğrenmek için kitaplar okuduk. Filistinli kardeşlerimize Allah sabır versin. Kardeşlerimiz için dua ediyoruz." dedi.

"Filistinli kardeşlerimize dualar ettik"

Kur'an-ı Kerim adap dersleri öğrendiğini belirten Hatice Arslan, "Oyunlar oynadık. Namazla beraber güzel kitaplar okuduk. Filistinli kardeşlerimize dualar ettik. İnfakta bulunduk. Dualarımız onlarla beraberdir sonuna kadar." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir