• DOLAR 34.067
  • EURO 38.091
  • ALTIN 2833.908
  • ...
Yagi Tayfunu kuzey Vietnam'da!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel haber portalı VnExpress'in haberine göre son günlerde tayfunun gelmesiyle birlikte kuzey Vietnam'ın birçok bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan heyelan ve su baskınlarında çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Bugün Phu Tho eyaletinde meydana gelen sel sonucu nehir üzerindeki bir yol köprüsünün nehrin akış hızı nedeniyle çöktüğü ve o sırada 10'dan fazla arabanın hareket ettiği, içlerindeki 13 kişinin kayıp olarak listelendiği bildirildi.

Cao Bang vilayetinde yaklaşık 20 kişiyi taşıyan bir otobüsün toprak kayması sonucu sürüklediği, araçtakilerin akıbetinin henüz bilinmediği aktarıldı.

Şu ana kadar tayfun nedeniyle 49'u toprak kayması ve ani su baskınlarından kaynaklı olmak üzere 64 kişi hayatını kaybetti.

TD12 kod adlı tropik fırtına, 2 Eylül gecesi Filipinler yakınlarında Tropikal Yagi Fırtınası'na doğru yoğunlaştı ve 4 Eylül'de bir tayfuna dönüştü. Tayfun, ardından Çin'in güney kıyılarına yaklaşmaya başladı ve oradan Vietnam'a yöneldi. 24 saatten kısa bir süre sonra Yagi, süper bir tayfuna dönüştü, bu da içindeki rüzgar hızının saniyede 50 metreyi aştığı anlamına geliyordu.

Vietnam Doğal Afetlere Müdahale ve Arama ve Kurtarma Ulusal Komitesi'ne göre tayfun, Vietnam'ı son 30 yılda vuran en güçlü tayfundu. Felaket, binaların ve altyapının büyük çapta tahrip olmasına ve geniş tarım arazilerinin zarar görmesine yol açtı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir