• DOLAR 33.997
  • EURO 37.887
  • ALTIN 2822.962
  • ...
Kassam'dan mesaj:  “ANLAŞMAYLA SALIVERİLME Mİ?  BOMBALAMAYLA ÖLDÜRÜLME Mİ?”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi basını, ABD'nin işgal rejimi ile Filistinli gruplar arasında esir takası anlaşmasına varılması konusunda iyimser olmadığını ancak bu konuda yeni bir öneri sunacağını iddia etti. İşgal rejiminin sözde devlet televizyonu KAN'ın işgalci ve ABD'li yetkililere dayandırdığı haberde, Washington yönetiminin, esir takası konusunda iyimser olmamasına rağmen Tel Aviv ile ara buluculara sunmak üzere yeni bir öneri üzerinde çalıştığı öne sürüldü. ABD yönetiminin "son fırsat önerisi" olarak nitelendirdiği yeni önerinin, taraflara sunulacağı belirtildi. ABD'nin yeni önerisinin, başta Philadelphi Koridoru olmak üzere işgal rejimi ile Hamas arasında anlaşmazlık olan tüm konuları içerdiği ifade edildi. İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde süren saldırılarının durdurulması için taraflar arasında uzun süredir müzakereler devam ediyor. İşgalcilerin anlaşma taslağına eklediği maddelerin ve özellikle de Mısır-Gazze sınır hattı Philadelphi Koridoru'nda kontrolünü sürdürme ısrarının müzakereleri zora soktuğu vurgulanıyor.

KASSAM’DAN YENİ MESAJ!

Öte yandan, Hamas hareketinin askeri kanadı Şehit İzzeddin El-Kassam Tugayları esirlere ilişkin yeni bir görsel yayınlayarak işgalci çete elebaşı Binyamin Netanyahu'ya şu mesajı gönderdi: “Sıradaki mesaj! Anlaşma yoluyla salıverilme mi? Yoksa bombalama yoluyla öldürülme mi?”

“İSRAİL’İN UZUN SÜRELİ SAVAŞMA YETERLİLİĞİ YOK”

İşgal rejimi İç Güvenlik Teşkilatı Şabak’ın eski başkanlarından Nadav Argaman da Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırıların durdurulması ve savaşa derhal son verilmesi çağrısında bulundu. İşgal rejimi medyasından Kanal 12 televizyonunun aktardığına göre, Argaman, savaşın uzun zaman önce bitmiş olması gerektiğini belirterek, esirlerin canlarının her şeyden daha önemli olduğunu ve esir takası anlaşmasında acı verici bir bedel ödemek gerekmesine rağmen esirleri geri getirmek gerektiğini kaydetti.

İşgal rejiminin uzun süreli savaşma yeterliliğinin olmadığını kaydeden Argaman, Netanyahu’nun şu anki amacının işgal rejiminin güvenliği değil, iktidarını devam ettirmek ve başında bulunduğu koalisyonu korumak olduğunu bildirdi. Netanyahu’nun Philadelphi Koridoru’nda kalmakta ısrar etmesinin amacının sadece hükümetini korumak olduğunu ifade eden Argaman, Gazze Şeridi’nde bulunan silahla Philadelphi Koridoru’nun bir ilişkisinin olmadığını ve bu ilişkiyi Netanyahu’nun icat ettiğini açıkladı.

Gazze Şeridi’ndeki silahların büyük bölümünün Hamas tarafından üretildiğine işaret eden Argaman, Hamas’ın tarımsal gübre gibi Kerem Ebu Salim Kapısı’ndan giren ve çift yönlü kullanılabilen maddelerden silah ürettiğini söyledi.

Yüz binler

ESİR TAKASI ANLAŞMASI İÇİN SOKAĞA İNDİ

Haber Merkezi-İşgal rejiminde Tel Aviv başta olmak üzere pek çok yerde Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direnişçilerle esir takası anlaşması yapılması talebiyle gösteri düzenlendi. Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa başta olmak üzere pek çok kentte yüzbinlerce işgalci, esir takası anlaşması yapılması için sokağa indi. Göstericiler, işgalci çete elebaşı Binyamin Netanyahu hükümetinden bir an evvel esir takası anlaşması yapmasını isteyen sloganlar attı ve dövizler taşıdı. Tel Aviv ve Hayfa'da göstericiler bazı ana yolları trafiğe kapattı. İşgal medyası Kanal 12 televizyonu, düzenlenen gösterilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen en büyük gösterilerden biri olduğu bilgisini geçti.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir