• DOLAR 34
  • EURO 37.943
  • ALTIN 2826.409
  • ...
Kızıltepe’de onlarca kız ve erkek öğrenci ‘Hayat Namazla Güzeldir’ dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur’an Nesli Platformu tarafından gerçekleştirilen “Hayat Namazla Güzeldir” programı kapsamında onlarca çocuk, Kızıltepe Ulu Camiinde saf tutarak cemaatle namaz kıldı.

Çocuklar, namaz öncesi Özgürlük Meydanı’nda yürüyüş gerçekleştirdi. Ardından etkinlik, Kur’an Kerim tilaveti ile başladı.

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı İmam Ahmet Sinan Gök gerçekleştirirken, kız ve erkek öğrenciler de çeşitli ilahi ve ezberledikleri hadis ve ayetleri okudular.

Programda, üstün başarı gösteren öğrencilere hediye ve katılım belgesi takdim edildi.

Namazın önemine değinen İmam Ahmet Sinan Gök, “Biliyorsunuz buralara gelebilmek için bazı eğitimlerden geçtiniz. Bazı hocalarımız sizlere eğitimler verdiler, Allah onlardan razı olsun. Tabi eğitimi aldık, bitti mi? Hayır. Kesinlikle bizlere bu eğitimi veren hocalarımızla iletişimimizi ve bağlantımızı koparmayacağız. Çünkü onların üzerimizde namazı öğretmede hakkı olduğu gibi onlardan öğreneceğimiz çok şeyler vardır. Hepimizin namaz kılarken Allah’a verdiği bir sözü var, Fatiha suresinde geçiyor. ‘Yalnız sana kulluk ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.’ Kulluğumuzun göstergesi nedir? Namaz kılmaktır. Ömrümüzün sonuna kadar bizlerin Allah’a verdiğimiz bu söze sadık olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Program, yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir