• DOLAR 34.044
  • EURO 37.903
  • ALTIN 2824.729
  • ...
Ürdün sınırında direniş eylemi! İşgalciler kapıyı kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi, 3 siyonistin  öldüğü silahlı direniş eyleminin ardından siyonist rejim İle Ürdün arasındaki tüm kara sınır kapılarını kapattı. İşgal güçleri Ürdün ile siyonist rejim arasında Ürdün'den işgal altındaki Batı Şeria'ya açılan Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı'nda güvenlik önlemleri aldı.

Filistin devlet televizyonunun haberine göre, siyonist rejim, Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nı çift yönlü olarak kapattı.

Bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre, işgal altındaki Batı Şeria'nın doğusunda yer alan Eriha kenti güzergahındaki tüm yollar da işgal askerlerince kapatıldı.

İşgal rejimi radyosu, eylem sırasında orada bulunan iki şoför ve işçilerin "saldırganla ilişkili olabileceği" şüphesiyle gözaltına alındığını bildirdi.

Öte yandan Ürdün İçişleri Bakanlığı da olaya ilişkin inceleme başlattı.

İşgal ordusu, siyonist rejim ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı üzerinde düzenlenen silahlı saldırıda 3 siyonist işgalcinin öldüğünü, eylemcinin ise şehit edildiğini açıklamıştı.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA: ÜMMETİN, DİRENİŞLERİMİZİN VE HALKIMIZIN YANINDA OLDUĞUNUN TEYİDİDİR

Hamas, siyonist rejim ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nda 3 siyonist güvenlik görevlisinin öldüğü saldırıya ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Ürdün'ün yiğit kahramanlarından birinin, Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nda düzenlediği operasyon, Arap halklarının işgali ve işgal suçlarını reddettiğinin bir beyanıdır. Aynı şekilde; işgalin Filistin ve Ürdün'deki kötü amaçlarına karşı Arap halklarının bir tepkisidir. Bu operasyon, ümmetin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın savunulmasında halkımızın ve onların cesur direnişinin yanında güçlü bir şekilde durduğunun da teyididir." ifadelerine yer verildi.

Eylemin, siyonist rejimin Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da işlediği katliamların yanı sıra Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirme planlarına verilen "doğal bir tepki" olduğunu vurgulayan Hamas, eylemi düzenleyen kişinin şehit edilmesi nedeniyle ailesi, tüm Arap ve İslam alemine de başsağlığı diledi.

KAYNAK: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir