• DOLAR 34.044
  • EURO 37.903
  • ALTIN 2824.729
  • ...
Yetimler Vakfı’ndan yetim çocuklara eğitim desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde pek çok il ve ilçede olduğu gibi Siirt'te de onlarca yetim öğrenci, vakfın bu desteğiyle yeni eğitim yılına daha hazırlıklı başlıyor.

Bu kapsamda öğrencilere okul çantası, defter, kalem, boya setleri ve diğer gereçleri içeren kapsamlı kırtasiye paketleri hazırlandı. Yetim ve öksüz çocukların eğitim süreçlerini verimli ve eksiksiz geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen bu projeyle, çocukların eğitim hayatında karşılaştıkları maddi engellerin aşılması hedefleniyor.

"Siirt’te onlarca yetim öğrenciye destek"

Yetimler Vakfı Siirt Temsilciliği, gönüllüler ve hayırseverlerin katkılarıyla onlarca yetim öğrenciye kırtasiye malzemelerini ulaştırdı. Öğrencilerin eğitim öğretim sürecine donanımlı bir şekilde başlamaları için gerekli tüm kırtasiye malzemeleri, vakıf tarafından özenle hazırlanarak paketlendi. İçerisinde okul çantasından etkinlik malzemelerine kadar çeşitli ihtiyaçları karşılayan ürünler bulunan paketler, eğitim yılı başlamadan önce öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Yetimler Vakfı’nın Siirt Temsilcisi Mehmet Emin Ulu, vakfın yaptığı yardım çalışmaları hakkında bilgi vererek, bu projeye katkıda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Eğitimin önemine dikkat çeken Ulu, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere eğitim süresince ihtiyaç duyabilecekleri temel kırtasiye malzemelerini ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

"Yetim gülerse dünya güler"

Ulu, “Yetimler Vakfı olarak her sene olduğu gibi bu sene de yetim çocuklarımızı yalnız bırakmadık. Çanta, kalem, defter, silgi ve suluğuna kadar her çeşit kırtasiye desteğinde bulunduk. Yetimlere desteğimiz her zaman devam edecek. Kış öncesinde bot ve mont yardımı gibi kışlık ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Her zaman onların yanında olacağız. Bugün yaklaşık 82 yetim çocuğumuza kırtasiye yardımında bulunduk. Hayırseverlerin desteğiyle çıtamızı biraz daha yükselttik. Her yardım programımızda şunu söylüyoruz: 'Yetim gülerse dünya güler.' Kur'an ve hadislerde yetimlerin ne kadar değerli ve önemli oldukları vurgulanıyor. Bu noktada hayırseverlerin dikkatini çekmek istiyorum. Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem bir hadisinde, 'Kim bir yetimi kollarsa, baş parmağı ile işaret parmağını yan yana getirip, ahirette bana bu kadar yakın olur' demiştir. Bu hadise mazhar olmak için bütün yardımsever kardeşlerimizi Yetimler Vakfı'na destek vermeye davet ediyorum.”

Ulu, Yetimler Vakfı’nın yardımlarının yalnızca kırtasiye malzemeleriyle sınırlı olmadığını belirterek, vakfın yıl boyunca yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik giyim, gıda, burs gibi çeşitli yardımlarla sosyal sorumluluk faaliyetlerini sürdürdüğünü de sözlerine ekledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir