• DOLAR 34.038
  • EURO 37.957
  • ALTIN 2825.27
  • ...
Batman Üniversitesi ile özel bir holding arasında iş birliği arayışı çerçevesinde toplantı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantıya, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Sabancı Holding A.Ş. Sanayi Grubu Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyesi Cevdet Alemdar’ın yanı sıra Enerji Koordinasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Rıda Tür, Batman Üniversitesi Teknokent A. Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdülkerim Öztekin ve Brisa yönetimi katıldı.

Toplantıda Batman Üniversitesi Sanayi İş birliği kapsamında Teknokent bünyesinde geliştirilen proje sunumları yapıldı ve prototipler test edildi.

Teknokent ofislerini de ziyaret eden Sabancı Holding A.Ş. temsilcilerine projeler kapsamında geliştirilen ürünlerin tanıtımı yapılarak, çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Rektör Demir’in Batman Üniversitesi ve Teknokent’te yürütülen çalışmalar hakkında bir sunum yaptığı toplantıda, iş birliği fırsatları değerlendirilerek fikir alışverişinde bulunuldu.

"Gençlerimize istihdam olanağı sağlamak için gayretle çalışmaya devam ediyoruz"

Uluslararası lastik ve kaplama sektöründe faaliyet gösteren Brisa ile Batman Üniversitesi Teknokent A. Ş. arasında geliştirilmesi hedeflenen iş birliği kapsamında açıklamada bulunan Rektör Demir, şunları söyledi:

"2017 yılında kurulan Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, uzun ve istikrarlı çalışmalarımızdan sonra bugün yüzde 80’i aşan bir  kapasite ile çalışma imkânına kavuşmuş bulunmaktadır. Teknokent’imizin kapıları yenilikçi fikir ve start-up girişimlere sonuna kadar açıktır. Başta AR-GE firmalarımız için kurulan ofislerimiz olmak üzere laboratuvarlarımızda, atölyelerimizde, kuluçka ve ön kuluçka merkezlerimizde katma değeri yüksek ürünler geliştirmek, kamu-sanayi iş birliğini artıracak projeler üretmek istiyor; bu çerçevede Batman Üniversitesi mezunları ile gençlerimize istihdam olanağı sağlamak için gayretle çalışmaya devam ediyoruz."

"Projelerimizi anlatmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz"

Demir, "Teknokent bünyesinde faaliyet yürüten ofislerimizin proje ve iş birliği geliştirme çalışmaları doğrultusunda bizlere büyük katkılar veren Batman Milletvekili Sayın Ferhat Nasıroğlu ve Sabancı Holding’in çok kıymetli yöneticilerini ağırlamaktan ve onlara Teknokent’imizde yürütülmekte olan projelerimizi anlatmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. proje sunumu yapıp prototip testi gerçekleştiren akademisyenlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir