• DOLAR 34.025
  • EURO 37.961
  • ALTIN 2824.64
  • ...
CHP'de kavga ayyuka çıktı: Mansur Yavaş Sitem Etti, Ekrem İmamoğlu Açıklama Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     CHP’nin Tüzük Kurultayı’na Mansur Yavaş’ın sitemi damga vurdu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kürsüye çıkarak konuşma yaptığı kurultayda kısa süreli gerilim yaşandı

Sadece 2 belediye başkanının kürsüye çıkarak konuşma yapmasını eleştiren ve diğer belediye başkanlarının da konuşması gerektiğini vurgulayan bir açıklamada bulunan Mansur Yavaş, kendisine kürsüye çıkıp konuşma yapacağının 1 saat önce haber verildiğini söyleyerek sitemde bulundu.

Mansur Yavaş, kendisine konuşma yapacağının 1 saat önce haber verildiğini söyledi ve ‘Ben de Ekrem Başkan gibi Türkiye’nin sorunlarına değinmek isterdim ama maalesef bir saat önce bana telefon açılıp siz de konuşun dendi. Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır. Aylardır yapılan fitne ateşine yani Ekrem mi, Mansur mu şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorum’ dedi.

Yavaş, ‘Bu konuda Sayın genel Başkanımızın görüşü ve açıklaması belli. Biz 14 tane Büyükşehir Belediye Başkanıyız. Sadece ikisini konuşturursanız buradan biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz. Yani ben isterdim ki bütün arkadaşlarımız bu konuda görüşlerini açıklasın. Ya da ileriye dönük bir şey düşünülüyorsa ikimiz de aynı şeyleri anlatacağız aynı duygulara sahibiz. En azından bir gece öncesinden promter hazırlayarak bir konuşma hazırlayabilirdik. Biz de Türkiye’ye bir mesaj verebilirdik.’ ifadelerini kullandı.

Yavaş'ın konuşması yaklaşık 20 dakika sürdü. Konuşma biter bitmez Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve diğer belediye başkanları, soluğu kürsüde aldı. Ekrem İmamoğlu'nun uzun süre Yavaş'a dil dökerek kendisinin bir suçu olmadığını ifade etmeye çalıştığı görüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir