Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Çiftçi: Hiçbir gencimizi bu bağımlılık illetine feda etmeyeceğiz
Şanlıurfa’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Aziz Çiftçi, “Şehrimizin ve ülkemizin geleceği olan gençlerin bağımlılık iletine bulaşmamaları için bizler ve paydaşlarımız tüm gücümüzle enerjimizle sahada olacağız. Hiçbir gencimizi bu bağımlılık illetine feda etmeyeceğiz.” dedi.
Yeşilay Şanlıurfa Şubesi ve YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) tarafından bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla yürütülen çalışmaları tanıtmak için program düzenlendi.
YEDAM’da düzenlene programa Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Aziz Çiftçi, komisyon üyeleri, Yeşilay gönüllüleri ve kentte görev yapan basın mensupları katıldı.
Programda bir konuşma yapan Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Aziz Çiftçi, “Yeşilay, Birinci Dünya Savaşı sırası ve sonrasında işgal güçlerinin gemilerle ülkemize getirip; halkımıza dağıtarak millî mücadele ruhunu yıkmayı amaçladığı alkole karşı dönemin Şeyhülislam'ı İbrahim Haydarizade'nin himayesinde, Dr. Mazhar Osman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin'in izniyle 5 Mart 1920'de İstanbul'da ‘Hilal-i Ahdar’ adıyla kurulmuştur. Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay'ın da tüzüğünde çalışma alanları çeşitlenmiş, alkolden sonra tütün, madde, kumar ve yakın tarihte teknoloji bağımlılığı Yeşilay'ın mücadele alanına dâhil olmuştur. Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olarak; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile ilgili bilimsel ve kanıta dayalı yöntemler kullanarak araştırma, geliştirme faaliyetleri yürütüyoruz.” dedi.
Çiftçi, Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM şübesinin bulunduğunu ifade ederek, YEDAM’a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilineceğini dile getirdi.
“Kumar bağımlılığı ile nasıl mücadele edeceğine dair bilgi sahibi olmak isteyenler YEDAM’a başvurabilir”
Kimlerin Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’a başvurabileceği noktasında açıklama yapan Çiftçi, “Tütün bağımlılığı ile mücadele yöntemlerini öğrenmek isteyenler, alkol kullanımı fazla olanlar, madde bağımlılığından arınma ve maddeyi bırakma süreci hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, yoğun internet kullanımına bağlı yaşamında sorunlar yaşayanlar, kumar bağımlılığı ile nasıl mücadele edeceğine dair bilgi sahibi olmak isteyenler YEDAM’a başvurabilir. Ayrıca ülkemizi derinden etkileyen 6 Şubat depremi sonrasında faaliyetlerine ara veren Hatay Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), 24 Nisan tarihinde konteynerde yeniden açılmış ve çalışmalara başlamıştır. Hizmet vermeye başladıktan sonra toplam 179 danışan başvurusu yapıldı.” diye konuştu.
Çiftçi, Yeşilay Şanlıurfa Şubesi olarak yaptıkları faaliyetlere de değindi.
“İstikbalimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkacağız”
Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şehrimizin ve ülkemizin geleceği olan gençlerin bağımlılık iletine bulaşmamaları için bizler ve paydaşlarımız tüm gücümüzle enerjimizle sahada olacağız. Hiçbir gencimizi bu bağımlılık illetine feda etmeyeceğiz. İstikbalimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkacağız ve tüm kamuoyunun bize destek olmalarını bekliyoruz. Biz 104 yıllık geçmişi olan bu cemiyete gönüllü ve destek olmalarını istirham ediyoruz.” (İLKHA)