• DOLAR 33.997
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2820.797
  • ...
İşgal rejimi, Lübnan'da sivil savunmayı hedef aldı: 3 şehit...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimin, Lübnan'ın güneyinde Sivil Savunma Teşkilatı ekiplerini hedef alan 2 ayrı saldırısında 3 ilk yardım görevlisinin katledildiği, 4'ünün yaralandığı belirtildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kamu Sağlığı Acil Durum Operasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, sivil savunma ekiplerinin, işgal rejimin, Lübnan'ın güneyindeki Farun kasabasına düzenlediği saldırıların neden olduğu yangını söndürmek üzere bölgeye gittiği ifade edildi.

İşgal ordusunun, bölgeye giden sivil savunma ekiplerinin bulunduğu itfaiye aracını hedef alması sonucu ilk belirlemelere göre 3 ilk yardım görevlisinin hayatını kaybettiği, 1'i ağır 2'sinin de yaralandığı aktarıldı.

Merkez'den yapılan başka bir açıklamada ise sivil savunma ekiplerinin, işgal saldırıları sonucu yangın çıkan Kabriha kasabasında da saldırıya uğradığı kaydedildi.

İşgal ordusunun, Kabriha ve çevresini top mermileriyle hedef alması sonucu sivil savunma teşkilatına ait bir aracın yoldan çıktığı ve 2 ilk yardım görevlisinin yaralandığı ifade edildi. Yaralılardan birinin vücudunda ciddi kırıklar oluştuğu ve hemen ameliyata alındığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, işgal rejimin, insani görevlerini yerine getirmek için ambulans ve itfaiye araçlarıyla seyahat etmelerine rağmen sağlık görevlilerini hedef alması kınandı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir