• DOLAR 34.018
  • EURO 37.845
  • ALTIN 2823.75
  • ...
SON DAKİKA
Malatya'da sağlıkçıların Gazze protestosu sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonistlerin Gazze'de yaptığı soykırıma karşı Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları tarafından her hafta düzenlenen "Sessiz Yürüyüş" eylemi 43'üncü haftasında da devam etti.

Malatya'da Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünden başlayan yürüyüş, Kernek Karagözlüler Camii önünde son buldu.

Burada kitle adına basın açıklamasını İntörn Doktor Abdullah Dinçadam okudu.

Üç nesildir Gazze topraklarında süregelen, soykırım niteliğindeki katliamların devam ettiğini belirten Abdullah Dinçadam, "Kuşaktan kuşağa taşınan kan, gözyaşı, cesaret ve fedakârlıkla Gazze halkı, vatanperverliğin ve onurun simgesi olmuştur. 7 Ekim’den bu yana, tam 337 gündür işgalciiİsrail ordusu ve işbirlikçileri, soykırım ve katliamlarına devam ediyor. Siyonist zalimler, 'emzikli bebekten ak saçlıya kadar' her canlının katledilmesini kendilerine hak görüyor. Ekranlarda kaydedilen yavruların görüntüleri vicdan taşıyan herkesin yüreğinde bir acı olarak yer alırken israilin barbarlığı vahşi katliamcılığını da dünyaya ilan etmiş olmaktadır." dedi.

Gayrimeşru işgalcilerin meşru müdafaa hakkının bulunmadığına dikkat çeken Dinçadam, "Bu adaletsizlikler dünya düzeninin yanına kâr kalmayacaktır. Bizim dileğimiz, bu düzenin müstehak olduğu cezayı başta İslam ümmeti olmak üzere, vicdan taşıyan insanların elinden bulmasıdır; azmimiz ve çabamız da bu hedef doğrultusundadır." ifadelerini kullandı.

Dinçadam, "Küresel güçlerin yuvalandığı devletler, bu suçların faillerini onurlandırmış, zulme açıkça destek vermiş ve insan hakları iddialarındaki ikiyüzlülüklerini bir kez daha sergilemişlerdir. Sözüm ona evrensel insani değerlerin ve uluslararası hukukun ne kadar zayıf ve göstermelik olduğu ortadadır. Artık insani olanın ne olduğunu, keyfi buyruklarla belirlemeye çalışmanın gafletinden kurtulmanın zamanı gelmiştir." diye konuştu.

Dinçadama, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizden ve ülkemiz üzerinden bir iğne ucunun bir yudum suyun israile gitmesine hiç birimizin gönlünün razı olmadığını belirtmek isteriz. Binlerce insanın katili ve Gazze deki mazlumların yaşadığı katliam karşısında kılını kıpırdatmayan ve küresel güçlerin piyonu Darbeci Sisi’nin ülkemize olan ziyareti bizi üzmüş yaşanan acıları tazelemiştir! 2013 yılında binlerce müslümanı katleden ve askeri darbe ile meşru seçimi yok sayanların meşru bir lider olamayacaklarını hatırlatmak istiyoruz." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir