• DOLAR 34.012
  • EURO 37.872
  • ALTIN 2821.304
  • ...
SON DAKİKA
Şabak eski Başkanı Argaman: israil’in uzun süreli savaşma yeterliliği yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal medyası Kanal 12 televizyonunun aktardığına göre, Argaman, savaşın uzun zaman önce bitmiş olması gerektiğini belirterek, esirlerin canlarının her şeyden daha önemli olduğunu ve esir takası anlaşmasında acı verici bir bedel ödemek gerekmesine rağmen esirleri geri getirmek gerektiğini kaydetti.

İşgal sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu eleştiren Argaman, Netanyahu’nun şu anki amacının işgal rejimin güvenliği değil, iktidarını devam ettirmek ve başında bulunduğu koalisyonu korumak olduğunu bildirdi.

 İşgalci Netanyahu’nun Philadelphia Koridoru’nda kalmakta ısrar etmesinin amacının sadece hükümetini korumak olduğunu ifade eden Argaman, Gazze Şeridi’nde bulunan silahla Philadelphia Koridoru’nun bir ilişkisin olmadığını ve bu ilişkiyi Netanyahu’nun icat ettiğini açıkladı.

 Gazze Şeridi’ndeki silahların büyük bölümünün HAMAS tarafından üretildiğine işaret eden Argaman, HAMAS’ın tarımsal gübre gibi Kerem Ebu Salim Kapısı’ndan giren ve çift yönlü kullanılabilen maddelerden silah ürettiğini söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir