• DOLAR 34.022
  • EURO 37.878
  • ALTIN 2821.647
  • ...
 Erdoğan'dan subaylara sert tepki! "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuştu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyetinden sonra bazı teğmenlerin kılıç çekerek ikinci bir yemin etmesine ilişkin olayı ilk kez değerlendirdi.

Kara Harp Okulu mezuniyetinden sonra kılıç çekerek ikinci bir yemin eden teğmenlerin verdiği görüntüye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayın araştırıldığını istismarcıların ordudan temizleneceğini söyledi.

"BU KILIÇLARI KİME ÇEKİYORSUN?"

Konuya ilişkin araştırmaların devam ettiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Kahraman ordumuzun kahraman mensuplarıyla her zaman gurur duyuyoruz. Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Geçenlerde malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsun?

Bu kılıçları kime çekiyorsunuz. Araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç kendini bilmez onlar da oradan temizlenecek. 30 kişi olur 300 kişi olur bunların ordumuzun içinde olması kabul edilemez.

"GEREKLİ ADIMLARI MUTLAKA ATACAĞIZ"

Bu oyuna nasıl gelindi. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Üniversiteyle görüşmemizi saptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine fırsat vermeyiz. Gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız."

Bu haberler de ilginizi çekebilir