• DOLAR 33.986
  • EURO 37.845
  • ALTIN 2823.736
  • ...
Mısır İsrail'le ipleri koparıyor mu? Büyükelçi...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    İşgal rejiminin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mısır'a yönelik açıklamaları ve İsrail ordu güçlerini Mısır sınırındaki Philadelphia ekseninden çekmeyi reddetmesi nedeniyle Mısır ile işgal rejimi arasında gerilim tırmanıyor.

Mısırlı diplomatik ve güvenlik çevreleri , Mısır büyükelçisi Halid Azmi'nin Tel Aviv'den çekilmesi ve bu konuda bir çağrıda bulunmak üzere Güvenlik Konseyi'ne hitap etme olasılığı da dahil olmak üzere, önümüzdeki dönemde çeşitli senaryoları inceliyor.

Edinilen bilgiye göre, "İsrail'in Camp David barış anlaşmasını tekrar gün yüzüne çıkarma niyeti  sürerken Kahire'deki yetkililer bu konuda temkinli hareket ediyor ve ardından Philadelphia ekseni şartlarını kanunlaştıracak değişiklikler yapmaya çalışıyor. ”

Kahire'nin,  Filistin sınırındaki  kontrol noktasına tankları ve ağır silahlarının yerleştirilmesi konusundaki kararı İsrail'e bir mesaj olarak yorumlandı.

Mısır Ulusal Diyalog Mütevelli Heyeti üyesi Dr. Amr Hashem Rabie Mısır'ın son hamlelerine ilişkin açıklamasında  ''Normalleşmeyi ve arabuluculuğu durdurmak, diplomatik misyonu azaltmak veya diplomatları sınır dışı etmek ve Camp David'i iptal etme tehdidinde bulunmak, tüm bunlar İsrail için bir uyarı işareti oluşturabilir.'' dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir