• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Elazığ Yeni İhya-Der`den Belediyeye çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ- Elazığ Yeni İhya-Der, Elazığ Belediyesine çağrıda bulunarak, Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında Elazığ`a yerleşen Afganlı ailelerin ihtiyaçlarını gidermesi çağrısında bulundu.

Yeni İhya-Der Yardım Komisyon Başkanı Mehmet Şekercileroğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada," Komisyonumuz, ülkelerini terk etmek zorunda bırakılan ve Elazığ`a gelen Afganlı mülteci mağdur ailenin ihtiyaçlarını tespit etmesi üzerine, ailenin beyaz eşya ihtiyaçlarının yanı sıra gıda ihtiyaçları giderildi. Giysi, soba, halı ve sünger, battaniye ihtiyaçlarını da gidereceğiz inşallah. Yalnız imkânlarımızın kısıtlı olması münasebetiyle birçok ihtiyacı bulunan bu ailelerin ihtiyaçlarına sessiz kalan Elazığ Belediye`sinin bu aileleri görmesi çağrısında bulunuyoruz."dedi.

"Ölüme mi terk ediyorlar?"
Sosyal Yardımlaşma tarafından 5 nüfuslu bu aileye 2 sünger 4 battaniye vermesini de ilginç bulduklarını ifade eden Şekercileroğlu, bu ailelerin valilikten cüz`i bir yardım gördüklerini belirterek, " Evlerinde halı dahi bulunmazken gıda ihtiyaçlarını giderilmemesi, yatak ihtiyaçlarının eksik verilmesi, ısınma problemi bulunan bu aileleri ölüme mi terk ediyorlar sorusu aklımıza gelmedi değil." şeklinde konuştu

Şekercileroğlu, bu ailelerin ihtiyaçları giderilmemesi kendilerini suça teşvik edeceğini dile getirerek, "Aç kalmamak için hırsızlık yapacaklar veya daha kötü işler yapmaya yönelecekler. Bundan dolayıdır ki, derneğimiz yardıma muhtaç bu ailelerin bir an önce ihtiyaçlarının giderilmesi için imkanı olan Elazığlı kardeşlerimizi de duyarlı olmaya davet ediyor, bu ailelerin ihtiyaçlarını gidermede gayret göstermelerini istiyoruz." İfadelerini kaydetti. (Yasin Kavaklı-İLKHA)

 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir