• DOLAR 33.949
  • EURO 37.731
  • ALTIN 2822.394
  • ...
Filistin Âlimler Birliği'nin çağrısı ile eller Gazze için semaya kalktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul’un Başakşehir ilçesinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, Başakşehir Merkez Cami'nde yatsı namazını kıldıktan sonra Başakşehir Meydan'ının da toplanıp iki rekât namazı kıldı ve Filistin için dua etti.

Filistin Âlimler Birliği’nin tüm kentlerde dua için toplanılması çağrısı üzerine düzenlenen programda; siyonist terör şebekesinin Filistin’de gerçekleştirdiği soykırımı telin etmek için toplanan İstanbullular, namaz kıldı ve dua etti.

Kılınan namaz sonrası konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin," İstanbul'da namaz kılarken de hem Mescid-i Aksa'ya hem de Kâbe'ye dönüyoruz. İstanbul, Mescid-i Aksa ve Kâbe aynı düzlem üzerinde yer alıyor. Bunun için İstanbullulara büyük bir görev düşüyor. Nurettin Zengi ve Selahattin-i Eyyubi'nin torunları olarak şunu ifade etmek istiyorum; Gazzelilerin kanı, şehitleri ve yaralıları bizim yaralılarımızdır. Sizin acınız bizim acımızdır, sizin sevinciniz bizim sevincimizdir. Yılar önce dedemiz Selahattin-i Eyyubi bu günlerde Kudüs'ü kuşattı. Bir ay sonra 'da Aksa Tufanı Operasyonu'nun birinci yılı doluyor. Bu mübarek günlerde zaferin çok yakın olduğunu umuyoruz." dedi

"Meydanları boş bırakmayacağız"

Ümmet olarak iyi bir imtihan verilmediğini söyleyen Eşin, "Kudüs davası büyük ve azizdir. En iyilerimiz feda ettik ve feda etmeye devem edeceğiz. Gazze'deki mücahitler cihat meydanını terk etmediler. En azizlerini feda ediyorlar. İnşallah biz de meydanları boş bırakmayacağız. Fiili ve sözlü dua edeceğiz. Rızıklarımızdan infak edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda Kudüs'te şükür namazı kılacağız " dedi (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir