• DOLAR 33.998
  • EURO 37.853
  • ALTIN 2820.801
  • ...
Tarihte bugün: 6 Eylül
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

1566: Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman, seferde iken Zigetvar yakınlarında hayatını kaybetti. Ölümü İstanbul’a dönene kadar gizlendi. Osmanlı Devleti zirve yıllarını yaşadığı Kanuni dönemi, birçok tarihçiye göre ise çöküşün başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Ayrıca Osmanlı Devleti, Kanuni zamanında yapılan fetihlerle doğuda ve batıda doğal sınırlarına ulaşmıştı. Bu da duraklamaya giden en büyük etkenlerden biridir. 

1975: Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremde 3 bin’den fazla kişi hayatını kaybetti, 7 bin’e yakın ev yıkıldı, 144 km’lik karayolu kullanılamaz hale geldi. Birçok köye yardım götürülemedi. Çadır ve ekmek dağıtımında çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti. Lice’ye giriş çıkışlar yasaklandı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü 6,6 olarak açıkladı. 8 bin 149 bina hasar gördü veya yıkıldı.

1980: Siyonistlerin Kudüs’ü ebedi başkentleri ilan etmelerinin ardından Konya’da Kudüs Mitingi yapıldı. Necmettin Erbakan liderliğinde, Konya’da binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Kudüs’ü Kurtarma Yürüyüşü, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra yargılanan Milli Selamet Partisi (MSP) davasında önemli bir kanıt olarak kullanıldı. Müslüman halkın tamamının katılmak isteyeceği ve imkânlar dâhilinde katılacağı bu yürüyüşün yasadışı olduğunu kabul eden dönemin cunta yönetimi ve mahkemeleri, bu tutumlarıyla siyonist işgalini onayladıklarını ve siyonizmle işbirliği yaptıklarını itiraf etmiş oluyorlardı. 

1980: Sovyetler Birliği, Güney Kore Havayolları’na ait Boeing 747 uçağını düşürdü; 249 kişi hayatını kaybetti. Normal şartlarda bu olay ABD ile Sovyetler arasında bir savaş sebebi sayılmaktaydı. Ne var ki İslam beldelerine odaklanan ABD, dikkatini dağıtmak istememiş ve bu olayı kınamayla geçiştirmişti. 

1992: Çeçenistan’da bağımsızlık ilan edildi. Dağılmış olan Sovyetler Birliği’nin artığı durumundaki Rusya, Çeçen-İnguş Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanımayacak ve Çeçenlere savaş ilan edecekti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir