• DOLAR 33.961
  • EURO 37.728
  • ALTIN 2822.73
  • ...
Kayıp Narin Güran üzerinden partilerini hedef gösterenlere HÜDA PAR'dan suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde bazı gazete, TV ve yazarların Diyarbakır'da kaybolan küçük Narin Güran üzerinden asılsız paylaşımlarda bulunarak HÜDA PAR aleyhine algı oluşturanlara karşı harekete geçen HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, Ankara ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde suç duyurusunda bulundu.

HÜDA PAR ve yöneticileri hedef gösterilerek hakaret, iftira, karalama ve kişilik haklarına saldırı niteliğinde paylaşımlarda bulunulduğu ve yalan haberler yapıldığı belirtilen açıklamada, suçluların cezalandırılmaları için hukuk nezdinde gerekli başvuruların yapıldığı belirtildi.

Şüpheliler hakkında; 'Hakaret', 'İftira', 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama', 'Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma' suçlarından başvuruda bulunduğunu belirtilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır'da kaybolan ve hala bulunamayan küçük kızımız Narin Güran üzerinden ailenin acısını ve hiçbir insani ilkeyi gözetmeksizin; partimiz ve partimizin yöneticileri hedef gösterilerek hakaret, iftira, karalama ve kişilik haklarına saldırı niteliğinde paylaşımlar ve haberler yapılmıştır.

Söz konusu paylaşım ve haberlerden dolayı bugün Ankara ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde şüpheliler hakkında; Hakaret (TCK 125), İftira (TCK 267), Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama (TCK m. 216/1-2-3), Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma (TCK 217/A) suçlarından cezalandırılmaları için gerekli başvurular yapılmıştır.

Bu tür asılsız ve tamamen karalama amaçlı paylaşımlara ve faillerine yönelik hukuk mücadelemizin devam edeceğini kamuoyuna saygı ile arz ederiz." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir