• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Gezi olaylarında Mossad parmağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür`ün geçtiğimiz hafta sonu A Haber`de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programındaki sözleri yankı getirdi. Eymür Gezi olayları sırasında Mossad ajanlarının da görev yaptığını iddia etti.

PROVOKASYUNUN BAŞINDALAR

Eymür "Burada yetişmiş İsrail`de askerlik yapmış insanlar `Gezi`de" görev aldı. Mossad ajanıydılar" diye konuştu. TAKVİM ise Eymür`ün iddialarının arkasından giderek Gezi`deki Mossad ajanlarını tespit etti. Gezi Parkı`nda bulunan ağaçların sökülerek başka yerlere dikilmek istenmesiyle başlayan olaylar önce çevreci bir tepki olarak ortaya çıkarken ilerleyen günlerde Gezi Parkı ve Taksim Meydanı birçok uluslararası ajan ile terör örgütü üyelerinin cirit attığı bir mecraya dönüşmüştü. Türkiye`de çok önemli şirketlerde yöneticilik yapan bazı kişiler ise gerek sosyal medya üzerinden gerekse Taksim`de bizzat bulunarak oradaki olayları provokasyonda aktif rol oynadı. Türkiye`nin merkezleri İstanbul`da bulunan uluslararası şirketlerinde üst düzey görevli olan bu kişiler aslında İsrail vatandaşıydı. Türkiye`de doğup büyüyen ama askerlik yaşları geldiğinde İsrail`e giderek vatan görevlerini yapmışlardı. 18 yaşını doldurur doldurmaz İsrail`e gidip askerliğini yapan isimler arasında kadınlar da vardı. Erkekler 3, kızlar ise 2 yıllık görevlerinin ardından İstanbul`a döndüler.

İSTİHBARAT TESPİT ETTİ

Kendi camialarındaki isimleri sahibi olduğu şirketlerde görev aldılar. Bu isimlerin gerçek kimlikleri ise Gezi Parkı olaylarında ortaya çıktı. Mossad ajanı olarak eylemlerde halkı galeyana getiren isimler istihbarat tarafından tek tek tespit edildi. TAKVİM ise olayların en yoğun şekilde yaşandığı 11 Haziran günü göstericileri provoke eden M.Ç. (31), A.S.F. (34), K.C. (31), Y.T.C. (38), S.S. (24), R.O. (28) ve F.E.O. (34) adlı ajanları deşifre etti. 11 Haziran ise yaklaşık iki ay süren olayların çevreci bir eylemden çıkıp yasa dışı hal aldığının ilk günüydü.

11 HAZİRAN`DA İŞARET VERİLDİ

İstihbarat raporlarına göre Gezi Parkı olaylarında 11 Haziran günü kirtik eşikti. Yaklaşık bir hafta boyunca olaylara müdahale etmeyen polis, Taksim Meydanı`nda uluslararası ajanlar ve terör örgütü üyelerinin cirit atması nedeniyle meydanı boşaltma operasyonu yaptı.

CNN DE ROL ALDI

Mossad ajanları ise bu müdahalenin ardından halkı provoke ederek olayların büyümesi sağladı. O günden sonra eylemler iki ay boyunca devam etti. CNN ve BBC de 11 Haziran`da yayınlarıyla bu kirli oyunun bir parçası oldu.

Takvim

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir