• DOLAR 33.985
  • EURO 37.736
  • ALTIN 2821.898
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Okullardaki eleman alımları ihtiyaca göre olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, okulların İŞKUR üzerinden alınacak temizlik ve güvenlik elemanları ihtiyacı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Seçim döneminde Batman merkez ve ilçelerinde İŞKUR üzerinden ihtiyaç fazlası işçilerin istihdam edildiğini hatırlatan Şahin, "Seçim döneminde Batman merkez ilçelerinde İŞKUR üzerinden İYP (İşgücü Uyum Programı) kapsamında ihtiyaç fazlası işçi istihdam edildi. Okulların tatil dönemi de bu süreye denk geldi. Dolayısıyla istihdam edilen bu işçilerden tatil döneminde gereği gibi istifade edilmedi." dedi.

"Eğitim kurumlarımız bu kadar değersiz mi?"

Okulların açılmasına günler kala okulların temizlik, güvenlik ve diğer ihtiyaçları için alınması gereken işçilere zaruri ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Şahin, "Ancak, tasarruf tedbirleri gerekçesiyle İŞKUR üzerinden alınacak işçilerin yevmiye karşılığında 9 Eylül’den itibaren ilk ay haftada 5 gün, sonraki aylar haftada üç gün çalıştırılması planlanıyor. Oysa biliyoruz ki bazı okullarda hafta sonlarında dahi öğrencilere kurslar verilmektedir. Yani haftanın 7 günü bu okullarımız açık oluyor. Kalan günlerde okullarımızda temizlik, güvenlik ve diğer hizmetleri öğretmenler mi yapacak öğrenciler mi? Eğitim Öğretim kurumlarımız bu kadar değersiz midir? Yoksa çocuklarımız bu kadar değersiz mi ki, kir toz içinde eğitim görsünler?" diye sordu.

"Okullarımız, çocuklarımız popülist politikalara feda edilmemelidir"

Okulların ve öğrencilerin popülist politikalara feda edilmemesi gerektiğinin altını çizen Şahin, "Okullarımız, öğrencilerimiz popülist politikalara feda edilmemelidir. HÜDA PAR olarak, işçi alımları belli dönemlere has değil, ihtiyaçlara göre alınmalıdır ve gerçekten böyle bir niyet varsa bu yanlışa düşülmemelidir, diyoruz ve bu alımların takipçisi de olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir