• DOLAR 34.014
  • EURO 37.757
  • ALTIN 2821.526
  • ...
Suriyeli genç katledilmişti! HÜDA PAR duyurdu: Takipçisi olacağız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Bursa'nın İnegöl ilçesinde Suriye uyruklu Hani K. (23), bir grup tarafından 12 bıçak darbesiyle katledilmişti. HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

HÜDA PAR'ın olayın takipçisi olacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi;

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan Suriyeli Hani Kasım, 16-18 yaşlarında bir grup tarafından defalarca bıçaklanarak katledildi. Suriyeli Hani Kasım'a Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz.

Ne sebeple olursa olsun haksız bir şekilde bir cana kıymak caniliktir, yaşanan olayı esefle kınıyoruz.

Kimi siyasi parti ve aktörün sorumsuzca açıklamaları ve takındıkları pervasız tutum, Suriyelilere yönelik sistematik saldırıların artmasına neden olmuştur. Hükümet bu konuda etkin bir tavır ortaya koymakla memurdur. Aksi halde meriyette olan cezasızlık politikası bu gibi vakaların normalleşmesini de beraberinde getirecektir.

Medyaya yansıdığı şekliyle, toplumsal sonuçları açısından olayın vahim nitelikte olduğu barizdir. Bu nedenle olayın kapsamlı olarak aydınlatılması için yetkili makamlar derhal insiyatif almalıdır.

Adli sürecin güvenli ve en seri şekilde yürütülmesi ve elde edilen bulguların kamuoyuyla paylaşılması toplumsal uzlaşı adına da aciliyet arz etmektedir.

HÜDA PAR olarak menfur hadisenin yakından takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla saygı ile paylaşıyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir