• DOLAR 34.009
  • EURO 37.727
  • ALTIN 2814.61
  • ...

Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrenci servislerinin güzergâh ücretleri belli oldu. Batman'da okul servis ücretlerine geçen yıla oranla yüzde 30 zam yapıldı.

Batman'da geçen sene okul servis ücretleri mesafeye göre 800, 850 ve 950 lira aralığındayken bu yıl öğrenci başı yakın mesafe fiyatı bin 160 lira, uzak mesafe bin 235 liraya ve merkez dışında kalan okullar için bin 380 lira olarak belirlendi.

Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Batman Öğrenci ve Personel Servisçiler Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Hanifi Ekremoğlu, açıklanan fiyatın artan maliyetleri karşısında düşük olsa da vatandaş için cazip olduğunu söyledi.

Okul servisleri olarak 2024-2025 yeni eğitim öğretim yılı için araç ve personel sayısıyla hazır olduklarını dile getiren Ekremoğlu, velilere, öğrencilerin mağdur olmaması için kayıtlarını son günlere bırakmamaları çağrısında bulundu.

"Açıklanan rakam orta seviyede"

Servis ücretlerinin belli olduğunu ve kayıtların yapılmaya başlandığını belirten Ekremoğlu, "Okul sezonu açıldı ve bugün itibariyle belediyeden fiyatlarımızı aldık. Araçlarımızın bakımlarını, muayenelerini, sigortalarını, şoför ve muavin gibi tüm hazırlıklarımızı yaptık. Pazartesi sabahı eksiksiz bir şekilde işbaşı yapacağız. Yöre halkımızın genel olarak bir huyu var o da kayıtları hep son günlere bırakmalarıdır. Şu anda kayıtları alıyoruz ve okulların açılmasına son 2-3 gün kala yoğun kayıtlar oluyor. Okul servis ücretlerinde yapılan artış bize yeterli gelmese de halkımız için biraz yüksel gelmektedir. Açıklanan rakam orta seviyede ve halk için iyi bir rakamın çıktığına inanıyoruz." diye konuştu.

"Yüzde 30'luk bir fiyat artışı oldu"

Servis ücretlerinde yüzde 30'luk bir artışın olduğunu ifade eden Ekremoğlu, "Okul servislerinin şoför, SGK, lastik, yağ bakım ücretleri gibi giderleri yüksektir. Yüksek akaryakıt fiyatının dışında arızalanan aracımızı yüksek maliyetlerden dolayı yapamaz hale geldik. Geçen sene okul servis ücretlerimiz 800, 850 ve 950 lira aralığındayken bu yıl öğrenci başı yakın mesafe fiyatı bin 160 lira, uzak mesafe bin 235 liraya ve merkez dışında kalan okullarımız içinde bin 380 lira olarak belirlendi. Yani geçen sene ile bu sene arasında yüzde 30'luk bir fiyat artışı oldu." dedi.

"Okul servislerine kayıtlarımızı erken yapalım"

Velilere; öğrencilerinin mağdur olmamaları için kayıtlarını erken yapmaları çağrısında bulunan Ekremoğlu, "Okul servisi öğrenci taşıma ücretimiz her sene olduğu gibi okulların açılmasına bir hafta kala belli oldu. Ama bizim isteğimiz daha erken belli olmasıydı. Bunu da ilettiğimizde önümüzdeki senelerde daha erken belirleyeceklerini söylediler. Velilere tavsiyemiz öğrenci kayıtlarını son güne bırakmamalarıdır. Okul servislerine kayıtlarımızı erken yapalım. Çünkü bizlerde ona göre hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kayıtlar son günlere bırakılınca hem öğrenci hem de şoför mağdur olmaktadır." şeklide konuştu. (İLKHA)