• DOLAR 33.925
  • EURO 37.756
  • ALTIN 2812.854
  • ...
Rusya duyurdu: ABD'ye karşılık verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zaharova, Vladivostok kentindeki Doğu Ekonomik Forumu kapsamında düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin Rossiya Segodnya Medya Grubu, RIA Novosti, RT, Sputnik ve Ruptly’e karşı yaptırım kararını değerlendirdi.

Zaharova, “Rus gazetecileri ABD’den sınır dışı etme, çalışmaları için kabul edilemez koşullar yaratma ya da vize sorunu oluşturma dahil faaliyetlerini başka şekillerde engelleme girişimlerinin, Amerikan medya kuruluşlarına karşı simetrik veya asimetrik misilleme tedbirlerinin alınması için gerekçe teşkil edeceği konusunda bir kez daha uyarıyoruz” ifadesini kullandı.

Rus diplomat, ABD'nin bu eylemlerinin bilgiye serbest erişim ve medya çoğulculuğunun sağlanmasına yönelik taahhütleriyle çeliştiğini ve Rusya tarafından cevapsız bırakılmayacağını sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, “ABD’nin Rus medyasına yönelik bu ve diğer saldırılarının, Batı merkezli ana akımın da katılımıyla, ulusal ve uzun vadede küresel bilgi alanını her türlü muhalefetten arındırmak için, gizli servisleri tarafından titizlikle geliştirilmiş operasyonların sonucu olduğunu söylemeliyiz” dedi.

ABD yönetiminin Rus medyasına yönelik eylemlerinde kendi boynunu aştığını dile getiren Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü:

Zira Rus gazetecilere, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenlerine yönelik önceki saldırıların aksine, bu sefer inanılmaz bir şey oldu. ABD’li yetkililer bile alınan tedbirleri tam olarak açıklayabilmiş değil. Kimse yaptırımları hangi gazetecilere veya genel yayın yönetmenlerine karşı uygulandığını tam olarak bilmiyor. Burada, Rus düşmanlığı var, ifade özgürlüğüne saldırı var, ayrımcılık var. Burada ayrıca seçim döngüsü içinde Amerikan derin devletinin en kirli manipülasyon oyunları da var.

SPUTNİK

Bu haberler de ilginizi çekebilir