• DOLAR 33.943
  • EURO 37.8
  • ALTIN 2812.871
  • ...
ABD'de Columbia Üniversitesi yeni döneme yoğun güvenlik önlemleriyle başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dönemin ikinci gününde öğrenciler kampüse giriş kapılarında kimlik kontrolü için uzun kuyruklar oluştururken, çevrede bulunan güvenlik personelinin çokluğu da dikkati çekti.

Okul girişinde Filistin'e destek için masa açan, boyunlarında kefiye ile okula gelen öğrenciler, okul yönetiminin kendilerini engelleme çabalarına rağmen bu yıl da eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

"Columbia'dan aynı baskı taktiklerini bekliyorum"

Columbia Üniversitesi'nde ilahiyat alanında yüksek lisans öğrencisi olan Iam Clay, okul yönetiminin geçen dönem "ifade özgürlüklerini ve barışçıl gösterileri bastırmada son derece acımasız davrandığını" söyleyerek bu dönem de aynı şeyi beklediklerini kaydetti.

Clay, "Gücün, güç ve siyasi baskı talebi olmadan hiçbir şey kabul etmeyeceğini düşünüyorum. Evet, Columbia'dan da aynı baskı taktiklerini bekliyorum. Hareketin içindekilerin bu konunun farkında ve bu baskıyla doğrudan yüzleşmeye hazır olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kampüs girişinde açtığı stantla öğrencileri ve yoldan geçenleri, "üniversitenin İsrail'e öğrenci harçları yoluyla verdiği maddi destek ve Gazze soykırımındaki doğrudan suç ortaklığı hakkında bilinçlendirmeye çalıştığını" söyleyen Clay, "Columbia Üniversitesine, askeri endüstriden ve siyonist projeden tamamen elini çekinceye kadar hareketimizin durmayacağını çok net bir şekilde belirttik." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir