• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Bitlis’te "Hayat Namazla Güzeldir" göz kamaştırdı.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl geleneksel hale gelen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, bu yılda farklı etkinliklerle finali yapıldı. Çocuklar etkinliğe aileleriyle birlikte katılım sağladılar.

Kur'an Nesli Platformu öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Kazımpaşa İlköğretim Okulu’nun önünde toplanan çocuklar, ellerinde pankart ve Filistin bayraklarıyla Merkez Ulu Camii önüne kadar yürüdüler.

Program, Ömer Işık Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, Özlem Ajans sanatçılarının ilahi ve ezgileriyle devam etti.

Programda, çocuklar hazırladıkları şiirleri, ayet ve hadisleri okudular. Programın açılış konuşmasını Kur'an Nesli Platformu Bitlis Temsilcisi Suphulah Uysal Hoca yaptı.

Geleneksel olarak her sene olduğu gibi bu sene de 06-10 yaş arasındaki çocukları namaza alıştırmak, namazı sevdirmek, hayat boyu namazlarını idame ettirmek münasebetiyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Uysal, "Namaz, Hazreti Adem aleyhisselamdan başlayıp, günümüze kadar, bundan sonra da kıyamete kadar Müslümanların üzerine farz edilmiş bir ibadettir. İnsanlar var oldukça imanlarını ispat etmek için, Allah'a secde etmişler veyahut da isyan etmişler. Namaz, akidevi bir konudur. Sıradan bir ibadet değildir." dedi.

"Allah Nuh aleyhisselama diyor ki 'Ey Nuh! Kendin namaza devam et, ehlini de namaza davet et ve onlara namazı kıldır.'" ayetini hatırlatan Uysal, "Peygamber aleyhissalatu vesselam kendisine vahiy geldiğinin sabahı, öğleden sonra ikindi vaktine doğru Cebrail Aleyhisselam nasıl abdest alacağını, nasıl namaz kılacağını kendisine öğretti. Yani vahyin gelişiyle namazın kılınışı aynı gündür. Namaz çok önemli bir ibadet, büyük bir eylemdir. İmanın ispatı, kötülüklerden korunmanın yoludur. Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselamın, '7 yaşında iken çocuklarınıza namazı öğretin.' emri gereğince bizler de çocuklarımıza namazı öğretiyoruz. Yarın mahşer gününde Allah ve Resulünün huzuruna çıktığımız zaman, Ya Rabbi! Elimizden bu geliyordu, çocuklarımıza bunu öğrettik, onları eğittik." diye konuştu.

"Miraç'ın olduğu yeri biliyorsunuz Kudüs'tür, Mescid-i Aksa'dır. Şu anda siyonist teröristlerin işgal ettikleri topraklardır." diyen Uysal, şunları kaydetti:

"Allah, Müslümanların önderi olan Hazreti Muhammed aleyhisselatu vesselamı Miraç'a oradan yükseltti. Ümmeti de oradan yükselteceğinin müjdesini verdi. Resulü Ekrem Miraç'a çıktı. Bugünkü kıldığımız beş vakit namaz Miraç'ta Müslümanlara farz kılındı. Namaz, Miraç, Beytülmakdis, Kudüs, hepsi iç içe olan şeylerdir. Müslümanlar ne kadar namazlarına sahip çıkıyorlarsa, Kudüs'e de o kadar sahip çıkmaları imani bir görevdir. Biz hem namazımıza sahip çıkacağız hem de Kudüs'e sahip çıkacağız. Müslüman kardeşlerimizi sahipsiz, kimsesiz bırakmayacağız."

Program, günün anlam ve önemine binaen Bitlis Eren Üniversitesi İdeal Gençlik Kulüp Başkanı Mehdi Uysal'ın konuşmasının ardından çocukların iki rekat şükür namazını kılmasıyla sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir