• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Erbil’de siyasi partilere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kentinde temaslarını sürdüren Yapıcıoğlu, Bizutnawa İslami Kürdistan Partisi Rehberi Şeyh İrfan Abdulaziz, Yekgirtuyi İslamiyi Kürdistan Lideri Salahaddin Bahaeddin, Komela Dadgeri Kürdistan Partisi Lideri Ali Bapir, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Siyasi Büro Üyesi ve Oluşumlar Bakanı Aydın Maruf ve Erbil Başkonsolosu Erman Topçu’yu ziyaret etti.

Ziyaretlerde, Gazze gündemi başta olmak üzere; Kürdistan’da yapılacak seçimler, bölgesel sorunlar, Türkiye-Bağdat-Erbil ilişkileri, Kürdistan bölgesinde milletvekili sayısının 111’den 100’e düşürülmesi ve azınlıkların daha önce 11 olan sandalyenin 5'e düşürülmesi gibi güncel konular ele alındı.

Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi ile münasebetlerinin de konuşulduğu görüşmelerde, HÜDA PAR'ın TBMM’ye sunduğu Türkiye vatandaşı da olup Filistin’de soykırım suçuna iştirak edenlerin yargılanması hakkındaki kanun teklifiyle ilgili bilgi verildi.

İkili ilişkilerin daha ileri düzeye çıkarılmasının tüm partilerin yararına olacağını vurgulayan Yapıcıoğlu, sıcak karşılamalarından dolayı parti yetkililerine ve Başkonsolos Erman Topçu’ya teşekkür etti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir