• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Başkan Er: Önceliğimiz vatandaşlarımızın kalıcı konut ve işyerlerine kavuşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı'nda yapılan 'Basın Buluşması'na Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit ile basın mensupları katıldı.

"Malatya'ya ayrılan hibe kredileri artırdık"

Özellikle deprem sonrası Malatya’nın yeniden toparlanması için yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak sürekli Ankara'da temaslarda bulunduğunu belirten Başkan Er, "Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için Ankara'da ilgili Bakanlıklarla sürekli istişare halindeyiz. Malatya'ya daha fazla katkıyı nasıl sağlarız onun çabası içerisindeyiz. Deprem sonrası Dünya Bankası tarafından deprem bölgelerinde kullanılmak üzere verilen hibelerden Malatya'nın payını daha fazla nasıl artırırız, daha fazla hibeyi nasıl sağlarız bunun için sürekli olarak ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapmaktayız. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Malatya'ya aktarılan hibe kredileri artırmış olduk" dedi.

Önceliğimiz vatandaşlarımızın kalıcı konut ve işyerlerine kavuşması

Başkan Er, "İlk günden itibaren söylemiş olduğumuz gibi önceliğimiz vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına ve işyerlerine kavuşmalarını sağlamaktı. Bu noktada çalışmalar büyük bir hızla devam etmekte. Şehir merkezindeki çalışmalar ile rezerv alanlarındaki yıkımlar ve inşa çalışmaları devletimiz tarafından büyük bir hızla devam etmektedir. Malatya çarşı merkezindeki çalışmalar büyük bir hızla sürmekte. İnşallah kısa bir süre içerisinde çarşı merkezini tamamlayarak Malatya'nın çarşısını ayağa kaldırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in konuşmasının ardından Battalgazi Belediye Başkanı bayram Taşkın ile Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit'te birer konuşma yaptı.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, basın mensuplarından gelen soruları da cevapladı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir