• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
HAMAS'tan BM Güvenlik Konseyi'ne tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS, yaptığı yazılı açıklamada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, bugünsSiyonistlerin talebi üzerine ve Amerikan, İngiliz ve Fransız desteğiyle, direnişin elindeki siyonist esir ve esirler dosyasını görüşmek üzere toplanacağını hatırlattı.

Gazze Şeridi'nde ve Batı Şeria'daki savunmasız Filistin halkına karşı yürütülen soykırım savaşı devam ederken, bu toplantının yapılacak olmasının "hayret ve kınanmayı uyandırıcak" bir durum olduğunu vurgulayan HAMAS,  işgalin, altı siyonist esirin ölüm nedeni hakkındaki yanlış söylemini empoze etme girişiminin, artık kimseyi kandırmayan yalanlar serisinin skandal bir devamı olduğunu kaydetti.

Gazze Şeridi'ndeki siyonist esirlerin akıbetinin yalnızca savaş suçlusu Netanyahu'nun ve onun terör ordusununun elinde olduğuna" dikkat çeken HAMAS, direnişin elinde tuttuğu 6 siyonist esirin ölüm sebebine ilişkin işgalin yalan söylemlerine artık kimsenin inanmadığını vurguladı.

Netanyahu'nun askeri gerilimi tırmandırma politikası ve esirleri zor kullanarak kurtarma girişiminin başarısız olduğunu ve kendi ordusunun eliyle daha fazla esirin ölümüne yol açtığını ifade eden hareket, Netanyahu'nun uzlaşmazlık ve kaçınma politikasını sürdürmesi ve anlaşmaya varılmasını engellemesinin daha fazla mahkumun hayatını riske attığına işaret etti.

Hareket, açıklamanın devamında BM Güvenlik Konseyine çağrıda bulunarak; şunları kaydetti:

"Gazze Şeridi'nde Filistin halkımıza yönelik soykırımın durdurulması ve Gazze'deki savaşa ilişkin 2735 sayılı Kararın hayata geçirilmesi ve israil işgalinin buna mecbur bırakılması için acilen harekete geçilmesi gerekir.

İşgal altındaki Batı Şeria'da halkımıza yönelik siyonist saldırıları ve orada devam eden Nazi askeri operasyonlarını durdurun.

Gazze Şeridi'nde halkımıza karşı işlenen, 50 bin kişinin şehit edilmesine, 100 binden fazla yaralanmaya neden olan soykırım ve etnik tasfiye suçlarını araştırın ve bu suçlara karışanlardan hesap sorulmasını sağlayın.

Suçlu Netanyahu ve onun faşist hükümetinin kisvesi altında işgal hapishanelerinde 60'tan fazla Filistinli esirin saha infazlarını ve kasten öldürülmesini araştırın."

HAMAS,bunların yanı sıra  ciddi ve gerçek bir anlaşmanın uygulanmasını, saldırganlığın durdurulmasını, işgalin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesini, yerlerinden edilenlerin geri dönüşünü, yardım ve yeniden yapılanmayı garanti eden her anlaşmayı da memnuniyetle karşılayacaklarını yineledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir