• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Şanlıurfa Belediye Başkanı Gülpınar, YRP'den istifası hakkında konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, istifa sürecine ilişkin bir TV programında açıklamalarda bulundu. 

Mehmet Kasım Gülpınar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Halka rağmen siyaset olmaz. Halk ne derse o olacak. Her zaman söyledim, Cumhurbaşkanının liderliği her zaman ayrıdır.

Benim için makam mevki önemli değil. Ben sıfır borçla bir belediye devraldım demeyi çok isterdim. Hükümet zaten parayı gönderiyor bir sıkıntı yok. Buraya gelirken bile çok sıkıntı oldu. Biz en baştan beri Refah Partisiyle görüştük; süreçte bütün partiler bana teklifte bulundu 'Bizim adımıza aday ol' diye. CHP'den de bize teklif geldi. Milletvekilliği döneminde de teklif geldi. Biz tercihimizi Yeniden Refah Partisi'nden yana kullandık. 

Ben Refah Partisi'nin farklı bir yol izleyeceğini düşündüm. 

Aday tanıtımının olduğu gün odayı terk ettim.  Adaylar, encümenler istediğimiz gibi olmadı. Beni Genel Başkan'a şikayet ediyorlar 'Bizim istediğimiz adayları çıkartmıyorlar ilçede' diye. Bunların hepsini geçtik. Şantajvari şeyler de oldu. En son bardağı taşıran nokta bana tebligat yapılıyor. Biz kongre kararı aldık ne diyebilirim? Hayırlı olsun dedik. Keramet sizde olduğu için herhalde Kasım Gülpınar önemli değil diye düşündüler herhalde. Ben de 'Tamam' dedim o zaman. 

"HALKA SORDUM, BAĞIMSIZ KALACAĞIM"

Vatandaşlara AK Parti'ye katılsam nasıl olur diye soruyorum. Genel kanı geçme diyorlar. Benim gönlümde daha büyük şeyler vardı. Büyükelçilik gönlümde vardı ama olmadı. Her şeyin bir zamanı var geçti artık. Pazarlık falan diyorlar. Bizim o görüşmemizde bir şartımız oldu. 'Sakın bana bir makam teklifi ile gelmeyin' dedim. Dünyevi olarak hiçbir makamın peşinde değilim. Benim için Urfa siyaseti bitti. 

Ben halka sorarım. Halk benim şuan bağımsız olarak devam etmemden memnun. Ben bu pozisyonu devam ettireceğim.

Bu haberler de ilginizi çekebilir