• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Sırbistan Başbakan Yardımcısı: Asla NATO üyesi olmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sırbistan Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vulin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Vladivostok'ta Doğu Ekonomik Forumu sırasında görüştü.

Vulin, Aleksandar Vučić liderliğindeki Sırbistan'ın asla NATO üyesi olmayacağını, Rusya'ya asla yaptırım uygulamayacağını ve topraklarında Rusya karşıtı herhangi bir eyleme asla izin vermeyeceğini söyledi.

Vulin, Sırbistan'ın Rusya karşıtı histerinin bir parçası olmadığını ve olmayacağını söyledi.

Sırbistan'ın Rusya'ya ve Doğu Ekonomik Forumu'na saygı duyduğunu ve değer verdiğini ifade eden Vulin, "Rusya Sırbistan'ı önemsediğinde, nerede yaşadığını ve Sırbistan'ın ne yaptığını önemsediğinde biz Sırpların işi daha kolay oluyor. Eğer Rusya bunca asır boyunca ayakta kalmasaydı Sırbistan da var olmayacaktı. Bizler sadece ortak geçmişle değil, gelecekle de birbirine bağlı olan milletleriz.” dedi.

Öte yandan Sputnik'in haberine göre Putin, Vulin'e Rusya'nın Sırbistan'a "Belgrad için mükemmel şartlarda" enerji sağlanmasında önemli bir rol oynadığını hatırlattı.

Putin, "Maalesef ticari ve ekonomik ilişkiler açısından ticaret hacminde hafif bir düşüş görüyoruz, Sırbistan Hükümeti olarak sizin bu konularla uğraştığınızı biliyorum." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir