• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Umut Kervanı Mardin'de ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı, eylül ayında başlayacak olan 2024-2025 yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde, yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını hayırseverlerin destekleriyle karşıladı.

Yeni eğitim öğretimin yaklaşmasıyla okula başlayacak yetim ve ihtiyaç sahiplerine kırtasiye yardımında bulunduklarını belirten Umut Kervanı Mardin Derneği Başkanı Abdulaziz Önen, yetim ve muhtaç ailelere yapılan kırtasiye yardımlarıyla çocukların ve velilerin sevinçlerine ortak olduklarını kaydetti.

Yıllardan beridir ihtiyaç sahibi ailelere umut olduklarını belirten Önen, “Mardin Umut Kervanı olarak yıllardan beri Mardin'de insani yardım vakfı olarak çalışmaktayım. Bize müracaat eden yüzlerce muhtaç ailelerimiz var. Biz bu ailelerimize takriben 10 yıldan beri bakıyoruz. Onların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Okul döneminde kırtasiye, kışın yakacak, Ramazan ayında gıda, kurban ayında da et dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda bizim birinci derece ailelerimiz vardır.” ifadelerini kullandı.

Önen, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi onlarca çocuğun kırtasiye yardımını karşıladıklarını ifade ederek, “Yeni eğitim 2024-2025 eğitim-öğretim yılına girmiş bulunuyoruz. Bu konuda ihtiyaç sahibi ailelerimiz çocukları için kırtasiye için müracaatta bulundular. Şu anda bağışçılardan topladığımız kırtasiye malzemelerini ailelerimize dağıtacağız inşallah. Bu ihtiyaç sahibi ailelerimize bizler bakmasak kim yardımcı gözetleyecek. Onların çocukları bizim de çocuklarımızdır. Hayırseverlerden talebimiz bu konuda bize yardımcı olsunlar ki bizler de bu ailelerimize yardımcı olalım. Kırtasiye ürünlerimizde mevcut olan şu anda okula istenilen malzemelerin hemen hemen her şey var. Özet olarak okul çantası, defter/resim defteri, kalem, kalem tıraş, sulu boya vesaire malzemeler mevcut.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir